PS4 yine satış rekoru kırdı - Haberler - indir.com

PS4 yine satış rekoru kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-01 17:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Geçtiğimiz yıl içerisinde piyasaya sürülen Sony Playstation 4, oyunculara sunduğu performansıyla yoğun ilgi gördü. PS 4'ün yanında, oyunculara PS 4 Slim ve PS 4 Pro olmak üzere 2 PS 4 modeli de sunulmuştu. Bu yıl açıklanan satış rakamlarıyla, rekor kırmayı başardı. Böylece PS 4 en büyük rakiplerinden biri olan Xbox One'ı geride bırakabilmişti. Son edinilen bilgilere göre, PS 4 bir kez daha satış rekoru kırmayı başardı. Arka arkaya kırılan bu satış rekorlarında, PS 4 Slim ve PS 4 Pro'nun da etkisi olduğu düşünülüyor. PS 4 bu şekilde devam ederse, Sony'nin en çok satan oyun konsolu unvanına sahip olacak.

Sony'nin geçtiğimiz yılın Sonbahar aylarında piyasaya sürdüğü PS 4 oyun konsolu satış rekorlarına doymuyor. 2017'nin başlarında, PS 4 en çok satan oyun konsolu olarak adından söz ettirmişti. Satış rakamlarıyla alakalı güncel bilgiler elde edildi. Bu güncel bilgilere göre PS 4, 1 Nisan - 31 Nisan tarihleri arasında 20 milyon adet PS4 sevkiyatı yaptı. Böylece geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleştirilen 17.7 milyon adet sevkiyatı geride bırakarak kendi rekorunu kırdı. Dünya genelinde yaptığı satış rakamı da 60 milyona ulaştı. Sony'nin bir diğer başarısı da, video oyun bölümü Game & Network servisi yıllık bazda %6.3'lük artış yaşaması oldu.

Sony'den önce PS 3 dünya genelinde 80 milyonluk satış yapmayı başarmıştı. PS 4 bu şekilde devam ederse, PS 3'ün ulaştığı satış rakamını geçerek, PS kendi rekorunu kırmış olacak.





PAYLAŞ