PS4 oyunları artık Nintendo Switch’te de oynanabilecek - Haberler - indir.com

PS4 oyunları artık Nintendo Switch’te de oynanabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 22:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Başarılı konsol üreticilerinden olan Nintendo’nun Switch oyun konsolu taşındığı günden beri hem taşınabilir yapısı hem de ergonomisi ile dikkat çeken konsollardan birisi oldu. Öyle ki konsol geçtiğimiz günlerde Xbox One’un satış rakamlarını geçerek büyük bir başarıya imza atmıştı. Ancak Nintendo Switch’in oyun sayısının kısıtlı olması başlıca problemler arasında yer alıyor. Ancak Sony bu durum için harekete geçti ve ortaya çıkan detay ve açıklamalara göre yakın zamanda PS4 oyunlarının Nintendo Switch’te oynanabilir olduğunu göreceğiz. Japon devi Sony’nin yıllar önce sahip olduğu PlayStation Vita adında taşınabilir bir oyun konsolu bulunuyordu. Beklenen ilgiyi görmeyen bu konsolun devam nesili gelmedi. Bu durumdan bir süre sonra ise Nintendo, taşınabilir konsolu Switch’i duyurdu.

Nintendo Switch’e PS4 oyunları geliyor

Poco X2'nin şaşırtan gece çekim performansıPoco X2'nin şaşırtan gece çekim performansı

Nintendo Switch konsolundaki oyun sayısının oldukça kısıtlı olması oyuncuları zor durumda bırakabiliyordu. Bu kapsamda beklenmedik hamle olarak Sony, Remote Play ağını Nintendo Switch ile daha da genişletmek istiyor. Bu kapsamda PlayStation’da yer alan oyunların Nintendo Switch’te oynamak mümkün hale gelecek. Remote Play özelliği ile PS4 üzerindeki oyunlar internet bağlantısı ile iOS, Android, Mac, PC ve Vita cihazları üzerinden oynanabilir olacak. Bunun için aynı ağda olmanız gerektiğini belirtelim.

Nintendo Switch’te yer alan tuşlar, Dualshock ile oldukça benzer olduğundan ötürü bu kapsamda oynamanın da daha rahat olduğunu belirtelim. Bakalım Sony ve Nintendo anlaşması gerçekleşecek mi ilerleyen günlerde göreceğiz.  


Avrupa Lightning kablonun sonunu Type-C ile getiriyor!Avrupa Lightning kablonun sonunu Type-C ile getiriyor!
Galaxy A51 5G'nin özellikleri sızdırıldıGalaxy A51 5G'nin özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ