PS Classic Türkiye fiyatında indirim müjdesi - Haberler - indir.com

PS Classic Türkiye fiyatında indirim müjdesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-26 17:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Nostaljik oyun tutkunları için özel olarak tasarlanan Playstation Classic’in, Türkiye fiyatında indirime gidildi.

Playstation Classic, duyurulduğu günden itibaren tüm dünyada merakla bekleniyordu. Özellikle nostaljik oyun severlerin daha çok ilgisini çekmeyi başaran konsol, kısa bir süre önce, tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de satışa çıkarılmıştı. Fakat neredeyse her teknolojik üründe olduğu gibi, ülkemizdeki satış fiyatı yine fazla bulunmuştu. Elbette bu durumu etkileyen en büyük etmenlerden biri, dolar kurunun da yüksek olması. Ürün, yurt dışında 99 Dolar ve 99 Euro fiyat etiketine sahipken, ülkemizde 800 TL’den satışa çıktı. Fakat kısa bir süre önce oyun tutkunlarına müjdeli haber verildi ve PS Calssic’in fiyatında indirime gidildiği duyuruldu.

Razer, Xbox One için klavye ve fare setini duyurdu!

PS Classic, Türkiye’de 499 TL’ye düşüyor

Eski PS oyunlarını özleyenlerin merakla beklediği PS Classic, 3 Aralık tarihinde oyun dünyasına sunuldu. İlk çıktığında 99 Dolar fiyat etiketine sahip olan konsol, Türkiye’de de 799 TL’den satılıyordu. Fakat şimdi, Türkiye’deki tüm teknoloji mağazalarında indirime giren PS Classic, 499 TL’den satılmaya başlandı. Ürünün yurt dışı fiyatı da 60 dolara düştü. İndirimin belli bir süresinin olduğunu söylemekte de fayda var. PS Classic’i, indirimli fiyatı ile almak isteyenlerin, 26 Ocak’a kadar vakti var.

Henüz ürünün piyasaya yeni çıkmış olmasına karşın böyle bir indirime girmesi ise biraz şaşırttı. Bunun nedeni olarak, NTSC ve PAL oyunları bulundurması nedeniyle, performans düşüşleri yaşaması gösteriliyor. Konsol, 3 – 9 Aralık tarihleri arasında 120 bin adet sattı. Nintendo’nun  NES Mini ve SNES minisi ise aynı dönemde 260 ve 340 bin satış yaptı.





PAYLAŞ