PS 5'te kullanılabilecek PS 4 aksesuarları açıklandı - Haberler - indir.com

PS 5'te kullanılabilecek PS 4 aksesuarları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-05 22:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uzun zamandır hakkında çeşitli haberler çıkan PlayStation 5'le ilgili Sony'den açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda, PlayStation  4 için geliştirilmiş olan hangi aksesuarların PlayStation 5'te de kullanılabileceğine değinildi. Buna göre aksesuar, PlayStation 5'te kullanılabilirken bazılarında ise kullanılamayacak. Japonya merkezli olan üretici şirket Sony, bu yıl sonunda yeni oyun konsolu olan PlayStation 5'in satışına başlayacak. Oyunseverlerin uzunca bir süredir beklediği bu oyun konsol, şu ana kadar bir takım detaylarla gündemde adından söz ettirdi. Konsolun çıkış tarihi yaklaştıkça oyuncular PlayStation 5'le ilgili daha fazla detayı merak ediyor. SOny ise şimdi PlayStation 5 hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde paylaştı. 

Üretici şirket Sony, PlayStation 4 için birçok aksesuar piyasaya sürdü. Bu aksesuarlar, oyucuncuların oyun deneyimlerini ciddi anlamda değiştiriyor. Aynı zamanda Sony, haziran ayı içerisinde düzenlediği bir etkinlik ile beraber PlayStation 5 için hazırlamış olduğu oyuncu aksesuarlarını duyurmuştu.  Peki PlayStation 4 için hazırlanan aksesuarlar, PlayStation 5 için de kullanılabilecek miydi? İşte şimdi bu sorunun cevabını biliyoruz.

Altın kaplama PlayStation 5 ön siparişe açıldıAltın kaplama PlayStation 5 ön siparişe açıldı

Sony tarafından hazırlanan bir blog gönderisinde, diğer her şeyden önce PlayStation 4 için üretilmiş olan tüm birince ve üçüncü taraf aksesuarların PlayStation 5 için uyum sağlamayacağının unutulmaması gerektiği aktarıldı. Fakat pek oyuncunun ortak olarak sahip olduğu aksesuarlar hem PlayStation 4 hem de PlayStation 5'te kullanılabilecek gibi gözüküyor. Söz konusu bu açıklamalara göre PlayStation 4 için geliştirilmiş olan uçak ve yarış aksesuarları, destekleyen oyunlarda kullanılabilecek. Aynı zamanda Platinum ve Gold kulaklıklar da PlayStation 5'te kullanılabilecek. Buna ek olarak PS Move isimli aksesuar ve diğer VR aksesuarları da her iki oyun konsolunda rahatlıkla kullanılabilecek.

Dualshock 4, PlayStation 5'te kullanılabilecek mi?

Birçok oyunseverin en çok merak ettiği konulardan biri Dualshock 4'ün PlayStation 5'te kullanılıp kullanılmayacağı olduğu bilinen bir gerçek. Sony tarafından hazırlanan bu blog yazısında bu konuya da değiniliyor. Fakat ne yazık ki bu konuda iyi haberler yok. Sony tarafından yapılan açıklamalarda, PlayStation 5'te Dualshock 4'ün kullanılamayacağı ifade ediliyor. Yani oyuncular, PlayStation 5'te DualSense'e para vermekten kaçınamayacaklar.

PlayStation 4, sanal ve artırılmış gerçeklik açısından oyunculara etkileyici bir deneyim sunuyordu. PlayStation 5 de benzer bir şekilde oyuncuları memnun edecek gibi gözüküyor. Bu bağlamda Sony, PlayStation 4'ün VR oyunları için "PlayStation Camera" isimli bir aksesuar geliştirmişti. Yapılan açıklamalara göre PlayStation Camera da hem PlayStation 4'te hem de PlayStation 5'te kullanılabilir olacak. Uzun süredir beklenen PlayStation 5, nihayet oyuncuların beğenisine sunuluyor. 


Ön siparişe açılan altın kaplama PlayStation 5 özellikleri neler?Ön siparişe açılan altın kaplama PlayStation 5 özellikleri neler?
PlayStation 5 satışları büyük bir sıçramaya imza atabilirPlayStation 5 satışları büyük bir sıçramaya imza atabilir
Valve'nin kurucusu Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki farkları açıkladıValve'nin kurucusu Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki farkları açıkladı

PAYLAŞ