PS 4'ün ısınmasını engelleme yolları - Haberler - indir.com

PS 4'ün ısınmasını engelleme yolları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-17 12:00:55
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Genel olarak teknolojik cihazlarda görülen en büyük sorunlardan bir tanesi ısınma problemi. Isınma problemi zaman içerisinde farklı problemlerinde doğmasına neden oluyor. PS 4 kullanıcılarının da şikayet ettiği noktalardan birisi, oyun konsollarının ısınması. Bu soruna çözüm olabilecek yollar şöyle;

Isınma Nedenleri;

Ani Isınmalar

Konsolunuz zaman zaman oyun oynadığınız esnada, yorulup aniden ısınabilir. Böyle bir durum olduğunda konsolunuzu kapatıp, biraz dinlendirmeniz gerekir. Soğuyana kadar da bir süreliğine açmamalısınız.

Oda Sıcaklığı

Bir diğer ısınma nedeni de, konsolu koyduğunuz odanın sıcaklığı. Konsolu bulundurduğunuz odanın çok sıcak olmamasına önem göstermeniz gerekir.

Isınma Probleminin Çözümleri;

PS4 cihazınızda boş alan bırakmalısınız

Eğer cihazınızın hafızası tamamen doluysa, bu durum ısınma problemine yol açabilir. Performansınızı da etkileyecek olan hafıza doluluğunu kontrol etmelisiniz ve cihazınızda bir miktar boş alan bırakmalısınız.

Fanlarınızı temizleyin

Tozlanmış fanlar düzgün çalışamadığı ve havalandırma işlemini tam anlamıyla yapamadığı için de cihazınız ısınıyor olabilir. Zaman zaman fan temizliğini yapmanız bu durumun önüne geçecektir.

Sistem ve oyun Güncellemelerini kontrol edin

Oynadığınız oyunların optimizasyonları, ısınma sorununa yol açabilir. Bunun için oyuna gelen güncellemeleri kontrol ederek, ısınma sorununun önüne geçebilirsiniz. Aynı şekilde PS sistemine gelen güncellemelerin de kontrolünü sağlamalısınız. PS 4 konsolunuzu Wi -Fi ağına bağlayın ve sistem güncellemelerinizin kontrolünü yapın.





PAYLAŞ