Project Sidekick; NASA ve Microsoft'tan 'Hololens' Odaklı Çalışma! - Haberler - indir.com

Project Sidekick; NASA ve Microsoft'tan 'Hololens' Odaklı Çalışma!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-26 20:00:31
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

NASA ve Microsoft, Sidekick ismindeki proje ile bir araya geldi. Bu proje kapsamında astronotların çalışmalarında yardımcı olması için Microsoft'un Hologram teknolojili gözlüğü HoloLens uzaya gönderilecek.

Yazılım devi Microsoft'un kısa süre önce duyurduğu yeni ürünü Microsoft HoloLens, E3 2015 etkinliğinde Minecraft'ın tanıtım videosuyla karşımıza gelmişti.

Diğer yandan Microsoft Hololens projesi halka duyurulmadan önce projeye destek olacağını belirten NASA da teknolojik alt yapı konusunda Microsoft'a yardım etmeye başladı.

Bu gelişmelerin üzerine NASA, Microsoft'un artırılmış gerçeklik gözlüğü Hololens'i 28 Haziran'da SpaceX'in Dragon uzay kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderecek. 

NASA'nın Weightless Wonder C9 jetinde oluşturulan ortamda eğitim yapan teknisyenler, HoloLens hologram başlıkları ile teknolojinin uzaydaki kullanım şekillerini belirleyebilecekler.

Project Sidekick, Hololens teknolojisini iki aşamada kullanacak. Bunlardan ilki Remote Expert Mode modu.

Bu mod sayesinde Skype kullanılarak uzay istasyonu ile yer istasyonu arasında gerçek zamanlı bağlantı kurulması sağlanacak ve gerçek zamanlı bilgi aktarımı ve eğitim gibi işlemler gerçekleştirilebilecek, yerdeki ekip astronotların gözünden uzay istasyonunu görebilecek.

İkinci kullanım şekli ise Procedure Mode olarak belirtildi. Özellikle astronotların eğitim süreçlerini kısaltması beklenen Procedue Mode, derin uzay yolculuklarında ve Mars yolculuğunda astronotların iletişimini sağlayacak.

Ayrıca Procedure modu sayesinde ekip üyelerinin uğraşmakta olduğu herhangi bir objenin animasyonlu hologramı da kontrol merkezine iletilebilecek. Yüksek irtifadan aşağıya doğru yapılan uçuş denemelerine ait olan Project Sidekick kapsamındaki Hololens kullanım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.




Project Sidekick NASA Test Videosu


PAYLAŞ