Project Fi; Merhaba Demek için Yeni Bir Yol! - Haberler - indir.com

Project Fi; Merhaba Demek için Yeni Bir Yol!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-04-25 09:00:59
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Google, bir süredir üzerinde çalıştığı Project Fi projesini kullanıma sundu. İlk olarak ABD'de kullanıma sunulan proje ile Google artık Wi-Fi üzerinden sanal telekom şebeke operatörü olarak hizmet vermeye başladı.

Çalışmalarını mobil platformlar üzerinde yoğunlaştıran Google, 'Merhaba Demek için Yeni Bir Yol' mottosuyla hayata geçirdiği Project Fi'yi ilk olarak Nexus 6 cihazlarında deneyecek. ABD'nin önde gelen dev şirketlerinden T-Mobile ve Sprint'in alt yapısını kullanarak oluşturduğu servisi ile kullanıcılara daha ekonomik fiyatlarda mobil iletişim kurabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Geçen günlerde ilk olarak Amerika'da Motorola Nexus 6 kullanıcılarına sunulan Wi-Fi servisi uygun fiyat aralıkları ile kullanıcılara büyük oranda tasarruf sağlayacak.

Sanal operatör olarak olarak hizmet vermeye başlayan Google, Wi-Fi üzerinden yapılan iletişimin şifrelenerek yapıldığını belirtiyor. Bu servisten yararlanabilmek için başlangıçta sadece 20$ ödeyerek Amerika içi sınırsız konuşma ve mesajlaşma hakkına sahip oluyorsunuz. Aylık her kullanıcıya GB başına 10$'lık düşük bir fiyat ile kullanım kotası veriliyor.

Telefon görüşmeleri, mesajlaşmalar ve çeşitli sosyal medya uygulamalarını rahatlıkla kullanabileceğiniz bir ortam sunan servis henüz tüm telefonlarda hizmete açılmadı, ancak 2015 yılı içerisinde bu servisin yaygınlaşacağı tahmin ediliyor.

Project Fi tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.




Project Fi Tanıtım Videosu


PAYLAŞ