Powerbank'ler Telefonlara Zarar Verir Mi? - Haberler - indir.com

Powerbank'ler Telefonlara Zarar Verir Mi?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-27 17:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Gelişen teknoloji ile beraber akıllı cihazlar sandığımızdan çok daha kullandığımız ürünler haline geldi. Bu sebeple akıllı cihazların şarjlarında yaşanan sorunlar elbette ki arttı. Bu durum karşısında kullanıcılar alternatif bir çözüm olarak powerbank kullanmayı tercih ediyorlar. Şöyle ki, güç içerisinde akıllı cihazların olduğundan çok daha sık kullanılması halinde akıllı cihazları gün içerisine defalarca şarj etmek gerekebiliyor, bu gibi durumlarda kullanıcılar powebanklerden yardım alıyorlar. Herhangi bir elektrik bağlantısına bağlı kalarak akıllı cihazları şarj etmek pek de tercih edilen bir durum değildir, bu sebeple powerbankler kullanıcıların işini kolaylaştıran en önemli araçlar arasındadır. Peki powerbank kullanımları akıllı cihazlara zarar verir mi? Bu sorunun yanıtını almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Powerbank adlı ürünler mobil cihazınızı şarj eteniz adına enerji depolar ve ihtiyacınız olduğunda size yardımcı olur. Konu ile ilgili yapılan araştırmalara göre, uzun vadeli kullanılan powerbankler akıllı cihazınızın pil ömrüne zarar vereceği doğrultuda sonuçlar doğuruyor. Her bir akıllı cihaz yaklaşık 5V'luk bir çıkış voltajı sunan şarj cihazı ya da taşınabilir bir şarj aleti gerektiriyor. Fakat powerbank konusunda dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Piyasada birçok sahte powerbank vardır. Sahte olan bu cihazlar akıllı cihazınıza gerektiğinden daha yüksek ya da daha düşük voltaj verecektir.

Huawei Apple sırası bekleyenlere powerbank dağıttıHuawei Apple sırası bekleyenlere powerbank dağıttı

Bu da akıllı cihazınızın batarya ömrünü tüketecek ve bir süre sonra batarya konusunda sorun yaşamanızı sağlayacaktır. Diğer bir yandan ise güvenilir bir markadan, uygun bir şarj kablosu ile beraber birleştirilmiş bir powerbank almak özellikle de voltaj çıkışı cep telefonunuzun ki ile aynı olan bir taşınabilir şarj aletine sahip olduğunuzda herhangi bir sorun yaşamadan uzun soluklu bir şekilde kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda kaliteli özelliklere sahip olan Powerbankler oldukça verimlidir ve cihazınızın aşırı şarj olmasını, aşırı derecede ısınmasını, aşırı akım ve aşırı voltajdan korunmasını sağlar. 

Powerbank pil ömrünü etkiler mi?

Güvenilik markadan almadığınız bir powerbank akıllı cihazınızın bataryasını ciddi anlamda etkileyecektir. Farklı voltaj değerlerine sahip cihazlar, şarj etme esnasında akıllı cihazınızın fazla ısınmasına sebep olacaktır. Bu sorun akıllı cihazınızın batarya ömrünü normalinden daha da düşürecek bir durumdur. Akıllı cihazınızın batarya gücü düşükse, telefonunuzu sürekli olarak şarj etmeniz gerekecektir. Akıllı cihazınızın bataryası, cep telefonunuzu şarj ederken adım adım meydana gelecek olan kimyasal reaksiyon nedeniyle zaman içerisinde etkisini de kaybedecektir. Buna halk arasında bataryanın ömrü tükeniyor denilir. 

Powerbank tercih edilmeli midir?

Powerbank kullanımı uygundur fakat burada önemli olan nokta elbette ki markalı bir powerbank kullanmayı tercih etmeniz gerekiyor. Aksi hale cihazınıza zarar vereceksiniz. Güvenilir özelliklere sahip bir powerbank ile akıllı cihazınızı şarj ediyorsanız cep telefonunuzun pil ömrü zarar görmeyecek ve gücünden de herhangi bir şey kaybetmeyecek. Buna ek olarak ise Powerbank kapasitesinin, akıllı cihazınızın kapasitesinden daha yüksek olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Buna örnek vermek gerekirse, cep telefonunuz 25000 mAh gücüne sahipse 2000 mAh kapasitesinde bir powerbank almak doğru bir tercih olmayacak. Çünkü 100'de 100 dolum elde edemeyeceksiniz. Bu sebeple powerbankin kapasitesine de dikkat etmeniz gerekiyor. 

 


Breeze'nin İlginç Powerbank'ı TanıtıldıBreeze'nin İlginç Powerbank'ı Tanıtıldı
Huawei’den dizüstü bilgisayarları bile şart edecek 40W gücüne sahip powerbankHuawei’den dizüstü bilgisayarları bile şart edecek 40W gücüne sahip powerbank
Powerbank Alırken Dikkat Edilmesi GerekenlerPowerbank Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

PAYLAŞ