Powerbank Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Haberler - indir.com

Powerbank Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-31 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Powerbankler, akıllı cihaz kullanıcıları için elbette ki hayat kurtarıcı özelliklere sahip olup kullanıcıların şarjı bittiği anda şarj doldura işlevi sunmaktadır. Kaliteli bir powerbank kullanımı akıllı cihazınızın bataryasının yetersiz oluğu yerlerde şarj eder ve bununla beraber aynı zamanda akıllı cihazınızın ömrünü uzatır. Powerbank alırken dikkat etmeniz gereken özellikleri öğrenmek için yazımızın içeriğinden faydalanabilirsiniz. Günümüzde insanlar neredeyse akıllı cihazları yanında olmadan ya da şarjı bittiği anda hayat damarlarından biri kopmuş gibi hareket ediyor. Bu gibi bir durumun karşısında akıllı cihazların kullanımına yardımcı olmak için üretilen ürünlerden de faydalanabilirsiniz. Bunlar powerbank olarak hayatımıza girdi. Şarkınız bittiğinde akıllı cihazınızı şarj etmek için iyi bir powerbanktan yardım alabilirsiniz. Yazımızda akıllı cihazlarınızın kullanım ömrünü uzatan powerbanklerden yardım alabilirsiniz. Akıllı cihazların çoğu hayat kolaylaştıracak özelliklere sahiptir. Akıllı cihazların şarjının bitme durumunun önüne geçmek adına powerbanklerden yararlanabilirsiniz. 

Powerbank neye göre seçilir?

Akıllı cihazların şarj sorununu çözmek amacıyla üretilen powerbankler çok da fazla bileşenlerden oluşan cihazlar değildir. Söz konusu bir powerbankler, dış tasarımında USB girişi, cihazın doluluk seviyesini gösteren led, cihazı şarj etmek için kullanılan micro USB girişi gibi basit parçalardan ibarettir. Bazıların ek olarak farklı ögelerde bulunabilir fakat genel olarak üretilen powerbankler bu şekilde olmaktadır. Powerbank modelleri arasında güneş ışığından şarj olanları da vardır. Fakat bunlar henüz ülkemizde yer almıyor. Bu sebeple bizi ilgilendiren seçenek ise elektrik hattı üzerinden enerji alarak şarj olan powerbanklerdir. Powerbankler, birden fazla yerleştirilen pil ünitelerinden ve onları doldurup boşaltma işlemleri doğrultusunda hareket eden ve bununla beraber özel devre kartlarından oluşan bir sisteme sahiptir. Dış tasarımda görülen tüm giriş çıkış yerleri, bu devre kartı üzerine bağlıdır. Devre kartı olarak tasarlanan güç unsuru üzerinde birbirinden farklı birçok element yer almaktadır. Powerbanklerin kalitesini belirleyen faktörlerden biri de bu kartın üzerinde yer alan elementlerin sayısıdır. Son dönemlerde konuşulan akıllı şarj sistemi üzerinde ciddi çalışmalar söz konusudur. Bu akıllılık özelliği, cihazın kabul ettiği amper değerine göre powerbank’in verdiği akım miktarının değişmesi anlamına geliyor.

Huawei Apple sırası bekleyenlere powerbank dağıttıHuawei Apple sırası bekleyenlere powerbank dağıttı

Bileşenlerin kalitesi

Powerbank cihazların iç kısmında yer alan iki farklı önemli bileşenden bahsettik. Bunlar pik ve devre kartı. Devre kartının üzerine monte edilmiş olan kontrolör burada bulunan en değerli sistem olarak görülür, çünkü pillerin gerekenden hızlı dolması veya boşalmasını engelleyen, bu sayede telefonunuza zarar gelmemesini sağlayan parçanın kendisidir. Bu konu ile ilgili sektörün lider temsilcisi ise Texas Instruments olarak biliniyor. Çinli teknoloji devi Xiaomi bile kontrolörlerini buradan temin ediyor. Pil ise kullandığınız powerbankin kullanım ömrünü uzatan en önemli etkenlerdir. Piller powerbanki ne kadar uzun süre kullanacağınızın kararını verir. Powerbank modelleri, kalitelerine göre şarj işleminin tamamlanmasının ardından yaklaşık bir hafta kadar enerjiyi tutabilir. Powerbanklerde kullanılan piller iki ayrı ana kategoride değerlendirilir. Li-polimer piller mAh değeri olarak daha düşük cihazlardır, mAh değeri arttıkça Li-ion pillere geçilir.

Dolma ve doldurma süresi

Powerbanklerin şarj dolum süreleri oldukça fazla zaman alır. Cihazların mAh değerinde yükseliş olduğu taktirde, onun dolmasını sağlayacak güçte bir şarj cihazınız yoksa saatlerce beklemenizi gerektirir. Piyasada yer alan her powerbank, Android cihazlarda gördüğümüz hızlı şarj teknolojileri ile uyumlu sağlamayabilir. 


Breeze'nin İlginç Powerbank'ı TanıtıldıBreeze'nin İlginç Powerbank'ı Tanıtıldı
Huawei’den dizüstü bilgisayarları bile şart edecek 40W gücüne sahip powerbankHuawei’den dizüstü bilgisayarları bile şart edecek 40W gücüne sahip powerbank

PAYLAŞ