Popüler sosyal medya uygulamalarının Lite sürümleri - Haberler - indir.com

Popüler sosyal medya uygulamalarının Lite sürümleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-04 10:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Günümüzün sosyal medya uygulamalarının internetimizin az kaldığı durumlarda kullanabileceğimiz Lite sürümleri bulunmaktadır. Örneğin bir kamp gezisine gittiğimizi düşünürsek bu durumdan dolayı internetimiz az olabilir ve ya sınırlı internet paketimizden dolayı sosyal medyaları kullanmak istemiyor olabiliriz. Bu durumlarla karşılaştığımızı düşünerek sosyal medya platformları bizler için Lite sürümlerini piyasaya sunmuş. Lite sürümleri sosyal medya platformlarının daha az internet yemesini sağlıyor. Sadece internet bakımından değil donanımsal sorunlar yaşıyorsanız bu platformların hem uygulamaları, hem de web sayfalarının hafifletilmiş sürümleri olan Lite sürümlerini kullanabilirsiniz.

Hangi sosyal medya uygulamalarının Lite sürümleri bulunuyor?

En çok kullandığımız sosyal medya platformlarının hepsinin hafifletilmiş sürümü bulunmaktadır. İşte popüler sosyal medya uygulamalarının hafifletilmiş sürümleri:

Facebook Lite

Daha az veri kullanan, az yer kaplayan ve daha hızlı bir versiyonu bulunuyor.

Facebook Lite Android indir

Facebook Lite'ı Facebook üzerinden indir

Tarayıcı üzerinden: mobile.facebook.com

Messenger Lite

Facebook Messenger uygulamasının hafifletilmiş hafifletilmiş versiyonudur. Uygulama sadece Android işletim sisteminde yer alıyor.

Messenger Lite Android indir / Web sayfasından indirmek istiyorsanız ve ya web sayfasından bağlanmak istiyorsanız: www.messenger.com

Twitter Lite

Twitter uygulamasının daha az yer kaplayan, daha az veri kullanımı sağlayan, daha hızlı olan bir versiyonu. Sadece Android platformunda yer alıyor fakat isteyenler mobile.twitter.com adresinden Lite sürüme ulaşılabilir.

Twitter Lite Android indir

Instagram Lite

Instagram uygulamasının az yer kaplayan, daha az veri kullanan, daha hızlı bir sürümüdür. Instagram Lite daha Türkiye'de kullanılmaya açılmamış olsa da Google Play üzerinde yerini almış durumda. Uygulamanın açılmasını bekleyemeyenler bu sürümü Apkmirror.com sitesinden erişime açılmasını bekleyebilirler. Fakat iOS sürümü bulunmuyor.

Instagram Lite Android indir / Apkmirror.com'dan indir

Skype Lite

Microsoft'un görüntülü sohbet uygulaması olan Skype'ın daha hafifleştirilmiş versiyonu bulunmaktadır. Uygulama henüz yayınlanmamış olsa da yinede gelişim aşamasındayken kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu Lite sürümünün ise ne yazık ki iOS sürümü bulunmuyor.

Skype Lite Android indir / Skype indir

YouTube GO:

YouTube'un Lite sürümü olan YouTube GO, her daim YouTube'a internetli erişimi olmayanlar için yapılmış. Daha düşük çözünürlüklü videolar oynatarak veri kullanımını en az seviyeye indiriyor. Daha sonra izin verilen videoları ise tekrar tekrar izlemek için telefonunuza indiriyorsunuz.

YouTube GO Android indir

 





PAYLAŞ