Polu Network saldırısının arkasındaki hackerlar geri çekildi! - Haberler - indir.com

Polu Network saldırısının arkasındaki hackerlar geri çekildi!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-11 17:00:12
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

611 milyon doları çalan PolyNetwork siber saldırısının arkasındaki bilgisayar korsanları arkalarında ağ için sürpriz bir mesaj bıraktı. Hackerlar, çaldıkları fonları geri verme kararı aldıklarını açıkladı.

PolyNetwork vurgunu gündeme damgasını vuran en büyük olaylardan biri olmuştu. Bu vurgunun arkasındaki hacker grubu Ethereum işlemine eklediği bir mesajda, çalınan fonları geri vermeye hazır olduklarını belirtti. Arkalarında bir kısa mesaj bırakan hacker grubu mesajda şu ifadelere yer vermiş;

Konya’da Siber saldırı sonucu 1 milyon kişinin bilgileri sızdırıldıKonya’da Siber saldırı sonucu 1 milyon kişinin bilgileri sızdırıldı

“Fonu geri vermeye hazırım!”

Hacker grubu ilk önce merkezsiz otonom organizasyon (decentralized autonomous organization – DAO) kurmayı düşündüklerini ve bu çalınan kripto paraların kaderini katılımcıların karar vermesini istediklerini söylediler.

Siber suçlar 2020'de rekor kırdı

Merkezsiz finans (DeFi) tarihinin en büyük vurgunlarından birini yaptıklarını ve aslında para ile “pek ilgilenmediklerini” vurgulayan hackerlar dün yaptıkları açıklamalarda artık “bir efsane” olmak için DAO kurma düşüncesinde olmadığını belirtiler.

Çaresiz kalan Poly Network’ün hackere yalvarışı

Öte yandan büyük bir vurgunla karşı karşıya kalan Poly Network ise soygun sonrasında büyük çaresizlik içinde “Sayın Hacker” ifadesiyle başlayan bir yakarış mektubu göndermişti. Yazdığı hackerden çalınan fonların geri verilmesini rica eden şirket şu ifadelere yer vermişti;

“Çaldığın para miktarı DeFi tarihinin en büyüğü. Bütün ülkelerin güvenlik güçleri bunu büyük bir ekonomik suç olarak görecek ve seni takibe alacak. Senin çaldığın para kripto topluluğundan on binlerce insana ait, yani insanların parası.”

Popüler chainler arası platformu olan Poly Network, 611 milyon dolardan daha fazla varlığın çalındığını ve içinde çeşitli kripto paralar olduğunu doğrulaması büyük bir yankı uyandırmış ve haliyle kullanıcıların galeyana gelmesine neden olmuştu. Ağ ayrıca bu çalınan fonların Ethereum, Binance Smart Chain ve Polygon gibi çeşitli ağlardaki adreslere transfer edildiği de açıklamıştı.

Poly Network ve Polygon (MATIC) aynı mı?

Gerçekleştirilen bu son saldırının ardından kripto topluluğu, Poly Network ve Polygon (MATIC) aynı mı sorusuna karşı cevap aramaya başlandı. Polygon destekçilerinden biri ise bu soruya Reddit üzerinden cevap vererek, bu iki projenin farklı olduğunu şu ifadeyle belirtti;

“Poly Network ve Polygon (MATIC) aynı şey değiller. Poly Network’ün Polygon (MATIC) ile bir ilgisi yok.”

Poly Network nedir?

Çin blockchain projesi Neo’nun kurucusu tarafından başlatılan bir protokol olduğu bilinen Poly Network, Binance Smart Chain, Ethereum ve Polygon blockchainleri üzerinde çalışmalar yürütüyor.


Rusya siber saldırılarla bağlantısı olmadığını açıkladıRusya siber saldırılarla bağlantısı olmadığını açıkladı
Microsoft siber güvenlik için önemli bir anlaşma yaptıMicrosoft siber güvenlik için önemli bir anlaşma yaptı

PAYLAŞ