Pokemon GO Oyuncularından Niantic'e Tepki: Oyunu Bırakırız! - Haberler - indir.com

Pokemon GO Oyuncularından Niantic'e Tepki: Oyunu Bırakırız!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-04 18:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Pokemon GO için yeni özelliklerin geri çekileceğinin belirtilmesi tepki çekti. Pek çok oyuncu geliştirici firma Niantic’i oyunu bırakma ile tehdit etti.

Pokemon GO'nun geliştirici firması olan Niantic, 2020 yılında 166 milyon kullanıcıya ulaşarak ciddi bir başarı yakaladı. Yüksek kullanıcı sayısı ile birlikte 1 milyar doların üzerinde gelir elde etmeyi başaran şirketi, artırılmış gerçeklik denildiğinde en başarılı oyunlardan birisine imza attı. Ancak oyun son dönemlerde yaşanan tartışmalarla birlikte gündemden düşmüyor. Zira pandemi öncesinde oyunun oynanmasına dair herhangi bir sorun yaşanmasa da pandemi ile birlikte oyunun erişilebilirliği oldukça düştü. Bu tür durumlara karşılık yeni özellikler oyuna eklendi ancak şimdi bu özelliklerin geri çekilecek olması tepki çekti.

Pokemon GO Türkiye’de erişime açıldıPokemon GO Türkiye’de erişime açıldı

Pandemiye Pokemon GO'ya Özel Yenilikler Getirilmişti

Pokemon GO’da pandemi ile birlikte başlayan evde kalma süreci, ciddi bir olumsuzluk yarattı. Zira sadece belirli bir bölge ile sınırlı kalan oyuncular, yeni pokemonlar avlama, PokeStop’larda mücadele etme şansını kaybetmişti. Bu duruma çözüm bulmak isteyen geliştirici şirket ise oyuncuların bir PokéStop veya Gym ile etkileşime girebilecekleri yarıçapın boyutunu iki katına çıkardı. Daha önceden 40 metre olan mesafe, yeni güncelleme ile birlikte 80 metreye çıktı. Böylece kullanıcılar daha uzak mesafelerden de etkinliklere katılma şansı elde etti ve kullanıcıların sosyal mesafeyi koruyarak evden oynamasını kolaylaştırdı.

Pokemon Go'da Geçici Bonuslar Sona Eriyor!

Oyun için getirilen bu yenlikler, geçici bir bonus olduğu gibi arttırılmış yarıçaplar, ABD ve Yeni Zelanda'da kaldırıldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada ise yeni gelişmenin" test olarak" başladığı belirtildi. Bu doğrultuda yeni özellikler kısa bir süre içerisinde tüm bölgelerde geçerli olmaya başlayacak. “Pokémon GO'ya Gelen Keşif Bonus Güncellemeleri” adıyla 21 Haziran 2021 tarihinde ilk olarak duyurulan bu gelişme, pek çok oyuncu tarafından fark edilmeye başlandı ve tepkiler de hemen arkasından geldi.

Oyun geliştiricisi Niantic mevcut gelişmeyi “"Tekrar dış dünyaya döndüğümüzde, bu değişiklikler Pokémon GO'nun gerçek dünyada hareket ve keşif üzerindeki odağını geri getirmeyi amaçlıyor" dedi. "Bu değişiklikler, etrafınızdaki dünyayı keşfetmeyi daha heyecanlı hale getirmek için yavaş ve dikkatli bir şekilde tanıtılacak." diyerek tanıttı. Ancak Delta varyantıyla birlikte başlayan yeni pandemi dalgasında oyuncular bu hamleyi yersiz buldu. Dünya genelinde en popüler Pokemon GO oyuncularından birisi olan REVERSALxPoGO dahi yaptığı açıklamada, mevcut özelliklerin geçerli olması halinde oyunu bırakacağını duyurdu. Bu mesajın ardından binlerce oyuncu tarafından mesaj atılarak özelliğin iptal edilmesi istendi ve eski yarıçapların kullanımda kalması gerektiği belirtildi

Niantic için sponsorlu içerik oluşturan popüler Pokemon GO oyuncusu Reversal tarafından başlatılan akım şu ana kadar 140.340 oyuncunun imzaladığı Change.org kampanyasına döndü. “Niantic, artan PokeStop ve Gym etkileşim mesafesini geri alıyor. Daha önce bu değişikliğin kalıcı olacağını söylemişlerdi, ancak sözlerinden geri döndüler. Artan etkileşim mesafesinin şimdiye kadar yaptıkları en iyi değişikliklerden biri olduğunu ve oyunu daha güvenli ve herkes için daha erişilebilir hale getirdiğini bildirin. “ denilerek belirtilen Change.org kampansına karşı Niantic cephesinden henüz bir açıklama gelmedi. Ancak bu durumun çok daha fazla gündemde kalması bekleniyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ