Pokemon Go Eski Android Sürümüne Veda Etti - Haberler - indir.com

Pokemon Go Eski Android Sürümüne Veda Etti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-19 17:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

2016 yılında hayatımıza giren ve ABD'li şirket Niantic stüdyosu tarafından geliştirilen Pokemon Go oyunu ile beraber artırılmış gerçeklik kavramı ile karşı karşıya gelmiştik. Kısa süre içerisinde tüm dünyayı pokemon avına çıkaran Pokemon Go mobil oyunu ile eşsiz bir maceranın peşinden gidecek ve oyunun sonunda en fazla pokemon sahibi olmaya yönelik hareket edeceksiniz. Dünyanın belirli konumlarına yerleştirilen sevimli pokemon karakterlerini avlayarak onları kendinize ait bir hale getirmeye çalışacaksınız. Avlama esnasında her an tetikte olmalı ve farklı konumlarda bulunan pokemonları toplamaya çalışacaksınız. Pokemon Go oyunu oyunculara sunulduğunda ülkemizde yer almıyordu. Fakat Pokemon Go hayranları çeşitli yöntemler deneyerek oyunda yer almayı başardı ve her seviyesinde eşsiz bir maceranın peşinden gitmeye yönelik hareket etti. 

Pokemon Go oyunu ilk dönemlerde büyük etki yaratmış olsa da artık eskisi kadar tercihe dilen bir oyun değildir. Bunun üzerine oyunun geliştirici şirketi Niantic, WB Games ile bir iş ortaklığı yaparak üç gün sonra oyuncuların beğenisine farklı bir artırılmış gerçeklik oyunu sunacak. Bu seferki artırılmış gerçeklik oyunu ise Harry Potter karakteri ve büyü üzerine kurulmuş özel bir artırılmış gerçeklik oyunudur. Geliştirici şirket yeni bir artırılmış gerçekli oyunu geliştirmesi ile beraber Pokemon Go oyununu, 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle eski Android sürümüne sahip akıllı cihazlardan desteği kaldırılacak. Pokemon Go deneyiminin eski Android sürümlerinden kaldırılması ile beraber oyuncuların gözü yeni çıkan artırılmış gerçeklik oyununda olabilir. 

Android için Pokemon Go’ya Go Snapshot güncellemesi geldi!Android için Pokemon Go’ya Go Snapshot güncellemesi geldi!

Pokemon Go, eski Android sürümünden kaldırılıyor

İlk çıktığı andan itibaren tüm dünyada adeta bir fenomen haline gelen Pokemon Go artırılmış gerçeklik oyunu, zaman içerisinde neredeyse tüm cihazlarda oynanabilecek hale gelmesi ile dikkatleri üzerine çeken bir oyun olmuştu. Birçok kişinin en büyük hayallerinden biri olarak geliştirilen ve sokakta pokemon aramayı heyecanlı kılan pokemon yakalama keyfini mümkün hale getiren Pokemon Go oyunu artık KitKat 4.4 sürümü ve daha eski Android işletim sistemi kullanan cihazlarda çalışmayacak. Artırılmış gerçeklik teknoloji kullanılarak geliştirilen Pokemon Go oyunu kısa süre içerisinde büyük kitleleri etkisi altına aldı ve oyuncuların heyecan verici bir pokemon avı yapmalarını mümkün kıldı. 

Yazılı şirketi Niantic, Pokemon Go oyununu eski Android sürümünden kaldırma kararını herhangi bir nedene dayandırmadı. Bu oyunun sevenleri sadece bu oyunda vakit geçirmek içinde yeni bir telefon alacak değiller elbette ki. şirket tarafından verilen bu kararının kaç oyuncuyu etkileyeceği hakkında kesin bir bilgi elbette ki yoktur, sonuçta Android KitKat, epey eski bir işletim sistemi sürümüdür. Bu heyecan verici Pokemon Go oyunu ile birlikte Ingress de Android 5 öncesi öncesine sahip olan akıllı cihazlarda desteğini de kaybedecekler. Şirket, bu durum karşısında kullanıcılarına işletim sistemlerini güncellemelerini tavsiye ederek onların yeniliklerden faydalanmalarını sağlayacak. Bu bilgiler doğrultusunda düşünülen ise, gelecek yıllar içerisinde Pokemon Go oyunu ilerlemeye devam edecek ve süre zarfında da kullanımı azalan Android versiyonları için yavaş yavaş bu destek kesilecek. 

 


İlgili uygulamalar
Pokemon GO'ya 4. nesil pokemonlar ekleniyorPokemon GO'ya 4. nesil pokemonlar ekleniyor
Pokemon GO'da yeni değişiklikPokemon GO'da yeni değişiklik
70 yaşındaki Pokemon Go oyuncusu 11 Telefon ile geziyor!70 yaşındaki Pokemon Go oyuncusu 11 Telefon ile geziyor!

PAYLAŞ