Podcast Nedir? Nasıl Çalışır? - Haberler - indir.com

Podcast Nedir? Nasıl Çalışır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-07 02:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Podcast Apple tarafından kullanılmasıyla tanınmış ve günlük hayatta kullanılan, teknolojik terimler arasına girmiştir. Vakitten kazanmak isteyen kullanıcıların tercih ettiği program ile herhangi bir ses veya video dosyasını indirebilir ve onu taşınabilir cihazınıza yazabilmeniz mümkün. Ancak bunun için bilgisayarınız ile senkronizasyon gerçekleştirmeniz gerekiyor peki daha detaya inecek olunsak Podcast nedir?

Podcast nedir?

İngilizce bir kelime olan ve teknoloji terimi olarak kullanılan Podcast bir sistemdir. Bir dizi dijtal medya ürününün  radyo video yayınları vb. internet ortamında cep telefonu, tabletlere indirebileceğiniz şekilde yayımlanmasına denir.

Podcasting, podcasting yapan siteden medya dosyalarını indirmeyi ve aynı dosyayı taşınabilir aygıta yüklemeyi sağlamaya verilen isimdir. Bu hizmetin adı iPod ve broadcast terimlerinden gelir. Terim Apple ile ilişkilendirilse bile bir iPod'a sahip olmanız mecbu değildir. Sadece bir MP3 oynatıcıya sahip olmak bu işlem için yeterli olacaktır. Podcasting diğer servislerin aksine RSS kaynağı ile abone olunabilen ve takip edilebilir bir şeydir. Medya içeriği otomatik olarak cihazınıza indirilir. Abone de olabileceğiniz bu hizmette video, ses, haber vb. kaynakları bilgisayarınıza indirilir.

Podcasting Nasıl Çalışır?

Podcast hizmeti RSS üzerinden internete sunulur. Video veya ses verileri podcasting sitesine yüklenir ve RSS dosyaları medya dosyasının web adresine sahip olur. Kullanıcılar eğer bu kaynağı dinlemek isterse bulunan siteye abone olur. Podcast' a abone olabilmeniz için çeşitli yazılımlar bulunur. Abone olma işlemini tamamladıktan sonra bu sitede bulunan son podcastler için yeni güncellemeler alabilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ