POCO, şaşırtıcı MIUI hamlesi yaptı - Haberler - indir.com

POCO, şaşırtıcı MIUI hamlesi yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-14 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cep telefon üreticileri, hitap etmiş odlukları farklı gruplara yönelik çeşitli ürünler sunmak adına sıradışı stratejiler üretmek adına çalışıyor. Her kesin ile direk olarak ilgilenmek yerine alt alta marka çıkarak üreticiler, iş bölümü yaparak hafif bir şekilde ilerlemek istiyor. Özellikle de Çin merkezli üreticilerde sıklıkla rastlanan bu durum Honor, Redmi ve Realme markalarının ortaya çıkmasına neden oldu. Honor artık bağımsız bir şekilde tasarımlarına devam ediyor. 

Bu alt markalar arasında yer alan POCO, 2018 yılında teknoloji dünyasına dahil oldu. Çıkarmış olduğu telefonlarla kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran firma, 2020 yılında yeni telefonlar çıkararak pazar payını artırmayı başardı. Xiaomi'nin alt markası olarak üretimlerine devam eden şirket, donanım ve yazılım konusunda tamamen Çin merkezli üreticiye bağımlıydı. Fakat bu durum artık değişiyor. POCO UI çok yakın zamanda geliyor. 

POCO F3 ve X3 Pro tanıtım tarihi belli olduPOCO F3 ve X3 Pro tanıtım tarihi belli oldu

POCO UI 2021'in son aylarında gelebilir

Geçtiğimi günler içerisinde yeni çıkacak olan akıllı cep telefonlar hakkında soruları yanıtlayan POCO yetkilileri, gelecek planları hakkında açıklama yaptı. Şu an için akıllı cep telefonlarda Android tabanlı MIUI 11 ve 12 işletim sistemine sahip olan şirket, bir süredir kendi işletim sistemini geliştirdiklerinin bilgisini doğruladı. POCO UI olarak nitelendirilen bu işletim sisteminin nasıl bir tasarım ya da hangi özelliklere sahip olacağı ise belli değildir. 

Konuyla ilgili olarak çok fazla detay vermeyen yetkililer, POCO UI için topluluktan ve sosyal medyadan gelen bildirimleri dikkate alacaklarını dile getirdi. 2021 yılının sonlarına doğru sunulması beklenen yazılım tamamen yenilenmiş bir deneyim mi sunacak, yoksa Black Shark gibi özelleştirilmiş standart bir MIUI deneyimi mi sunacak şu an için merak edilen konular arasındadır. Konuyla ilgili olarak içeriden aktarılan bilgiler, şirketin kendisinin de şu an bu soru üzerine çalışmalar yaptığı iddia ediliyor. Planlarını gelecek dönemlerde açıklaması beklenen şirketin bu hamlesi kullanıcıların nasıl bir tepki vereceği ise bilinmiyor. Fakat Xiaomi kullanıcılarının MIUI yazılımından oldukça memnun olduğunu düşünmek gerekirse, POCO UI yazılımının tepkilere neden olması bekleniyor. POCO hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde konu hakkında daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 


Türkiye'de de satılacak POCO F3'ün özellikleriTürkiye'de de satılacak POCO F3'ün özellikleri
Resmi olarak tanıtılan POCO F3 ve POCO X3 Pro özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan POCO F3 ve POCO X3 Pro özellikleri ve fiyatı
Xiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çektiXiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çekti

PAYLAŞ