POCO M3 Pro 5G teknik özellikleri ortaya çıktı - Haberler - indir.com

POCO M3 Pro 5G teknik özellikleri ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-15 09:21:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi'nin alt markası olarak görev yapan POCO, yeni akıllı cep telefonlarının tanıtımını yapmaya devam ediyor. Her geçen gün pazar payını daha da yükseltmeye devam eden şirket, özellikle fiyat performans odaklı ürünleriyle kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Kısa bir süre önce POCO M3 Pro 5G modelinin duyurusunu gerçekleştiren telefon üreticisi, şimdi ise telefonun bazı özellikleri ile gündemde yerini aldı. 

Popüler platform Twitter üzerinden açıklama da bulunan şirket, söz konusu akıllı cihazın yeni nesil teknolojileri benimsediği ve 7 nm işlemci ile kullanıcıların karşısına çıkacağı doğrulandı. 

POCO F3 ve X3 Pro tanıtım tarihi belli olduPOCO F3 ve X3 Pro tanıtım tarihi belli oldu

POCO M3 Pro 5G güçlü işlemciye sahip

Özellikleri ve fiyatıyla orta segmentte konumlandırılması beklenen POCO M3 Pro 5G, MediaTek işlemcinin yeni Dimensity 700 işlemcisinden güç alıyor. 7 nm üretim teknolojisine sahip olan, 8 Çekirdeğe ve 2.2 GHz CPU Frekansıyl donatılan bu işlemci Mali-G57 MC2 grafik işlem birimi ile beraber sunuluyor. Redmi Note 10 5G ve Realme 8 5G gibi akıllı cep telefonlarda kullanılan Dimensity 700, orta segment akıllı cep telefonlarda oldukça başarılı bir performans sunuyor. 

Redmi Note 10 5G ile oldukça benzer özelliklere sahip olacağı düşünülen bu akıllı cep telefonun, 6.5 inç Full HD+ ve 90Hz tazeleme hızı ile raflarda yerini alması bekleniyor. POCO M3 Pro 5G, IPS mi yoksa AMOLED ekranla mı gelecek şu an için belli değildir. Fakat kısa bir süre önce sızdırılan bilgilere göre bu detay ortaya çıkmış olabilir. 

Görsellerde yer alan parmak izi okuyucusunun yana konumlandırılmış olması, cihazın IPS ekran ile gelme ihtimalini oldukça güçlendiriyor. Bunun sebebi olarak ise AMOLED kullanan akıllı cihazlarda yaygınlaşan ekran altı parmak izi okuyucu olduğu gösteriliyor. Yine de kesin bir sonuç için 19 Mayıs tarihinin gelmesi gerekiyor. POCO M3 Pro 5G hakkında elde dilen diğer bilgilerden bir diğer ise 48 Megapiksel olan üçlü arka kamera dizilimi ve 8 Megapiksel özçekim kamerasının yer alıyor olmasıdır. 5000 mAh batarya ile kullanıcıların karşısına çıkacak olan POCO M3 Pro, 18W’a kadar hızlı şarjı destekliyor. Cihaz hakkında yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Türkiye'de de satılacak POCO F3'ün özellikleriTürkiye'de de satılacak POCO F3'ün özellikleri
Resmi olarak tanıtılan POCO F3 ve POCO X3 Pro özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan POCO F3 ve POCO X3 Pro özellikleri ve fiyatı
Xiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çektiXiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çekti

PAYLAŞ