Plessey'i satın almak isteyen Apple'a Facebook engeli - Haberler - indir.com

Plessey'i satın almak isteyen Apple'a Facebook engeli

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-02 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Son dönemlerde arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle ilgili çalışmalar yürüten Apple hakkında ortaya çıkan bir rapor şirketin Plessey’i satın almayı planladığını ortaya çıkardı. Ancak Apple’ın bu hamlesi Facebook tarafından engellendi.

Arttırılmış gerçeklik teknolojisine yön vermek isteyen ABD merkezli teknoloji devinin 2021 senesinde AR gözlüğünü piyasaya sürmeyi planladığını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu alanda geleceğe yönelik ciddi planları olan şirketin Plessey’i satın almayı düşündüğü ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak “The Information”ın yayınladığı bir habere göre Apple, yakın gelecekte piyasaya sürmeyi planladığı arttırılmış gerçeklik (AR) ürünlerinde kullanmak üzere İngiltere merkezli MicroLED üreticisi Plessey'i satın almayı planlıyordu ki şirketin karşısına beklemediği bir engel çıktı.

Apple AR teknolojisi için yeni bir patent aldıApple AR teknolojisi için yeni bir patent aldı

Apple'dan heyecan verici satın alma

Konu hakkında yayınlanan rapora göre Apple Plessey'i satın almak isterken şirketin önüne Facebook engeli çıktı. Bunun nedeni ise Plessey'in geçmişte sosyal medya devi şirketi olan Facebook’la yaptığı özel bir lisans anlaşması. Bu anlaşmaya göre Plessey'in başka bir şirket çatısı altına girmesi anlaşmaya tamamen aykırı düşüyor. Bu da Plessey'in önümüzdeki senelerde üreteceği teknolojilerin ilk alıcısının Facebook olacağı anlamına geliyor.

Facebook'un Plessey'i geçtiğimiz senelerde özel ve sessiz bir sözleşmeyle bağlamış olması, şirketin önümüzdeki senelerde giyilebilir teknolojide varlığını baskın bir şekilde gösterebileceği anlamına geliyor ki zira Plessey Facebook için Apple ve Google karşısında çok büyük bir avantaj sağlıyor. Plessey'i satın alamayan Apple’ın ise planlarını şimdi hangi şirkete doğrultacağı henüz bilinmiyor.


Apple Watch Series 6'nın özellikleri sızdırıldıApple Watch Series 6'nın özellikleri sızdırıldı
Apple Dark Sky'ı satın aldı!Apple Dark Sky'ı satın aldı!

PAYLAŞ