PlayStation'ın patronu, PS5'te tüm dengeleri değiştirecek özelliği açıkladı - Haberler - indir.com

PlayStation'ın patronu, PS5'te tüm dengeleri değiştirecek özelliği açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-09 12:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Önümüzdeki sene teknoloji pazarına giriş yapmaya hazırlanan PlayStation 5 hakkında yeni önemli gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Oyun dünyasının kurallarını baştan aşağıya değiştirecek yeni oyun konsolu hakkında bir açıklama da daha bulunan PlayStation şirketinin patronu Jim Ryan PlayStation 5’in kontrolünün de dokunsal bildirim özelliği olacağını söylentilerini netleştirdi.

Bildiğiniz üzere Japonya merkezli teknoloji devi olan Sony 1994 senesinden beri oyun dünyasına yön veren şirketlerden beri. Geliştirdiği PlayStation serileriyle teknoloji dünyasına damgasını vuran şirket uzun süren bekleyişin ardından ailenin yeni üyesinin önümüzdeki sene raflardaki yerini alacağını açıklamıştı. Oyun dünyası için büyük bir önem taşıyan PlayStation 5, yeni nesil oyun devrinin başlangıcı olarak görülüyor. Dokunsal oyun konsolu ile oyunseverlerde gerçeklik hissini maksimum düzeye çıkararak, kullanıcılarına bugüne kadar hiç olmadığı kadar gerçekçi bir oyun deneyimi sunma iddiasıyla piyasaya girecek olan cihazla ilgili çok az açıklama olması kullanıcıların yeni cihazı daha çok merak etmesine neden olmuştu. Bu gizem Sony için avantajlı bir hale gelse de, kısa zamanda ortaya atılan spekülasyonlar kullanıcı adaylarının kafasını karıştırmış ve söz konusu özelliklerin gerçekliği hakkında büyük tartışmalar uyandırmıştı. Bu konuda yavaş yavaş açıklamalar yapmaya başlayan şirket görünüşe göre PlayStation’nun devrim yaratacak özellikleri hakkında kullanıcıların akılındaki soru işaretlerini kaldırmaya çalışıyor. 

PlayStation 5 işlemci özellikleri ortaya çıktıPlayStation 5 işlemci özellikleri ortaya çıktı

PS5 için oyun üretimine başlandı

PlayStation 5 ile ilgili resmi bir açıklama olmamasına rağmen yapılan üstü kapalı açıklamalardan yola çıkarak tahmin ettiğimiz özellikleri arasında 8K çözünürlük ve ışın izleme teknolojisi var. Bunun yanı sıra uzun bir süredir gündemde olan diğer konu ise PlayStation 5’in eski oyunları destekleyip desteklemeyeceği. Bu konudaki iyileştirmelerin ve çalışmaların devam ettiği bilinse de PlayStation 5’in henüz tüm eski oyunları desteklemeyi başardığı yönünde yeni bir açıklama yok. Tasarım açısından tahminlere dayalı varsayımların dışında netleşen pek bir bilgi olmayan cihaz hakkında kesin olarak bildiğimiz şeylerden biri PlayStation 5’in önümüzdeki sene pazara çıkacağı. Hala akıllarda pek çok soru işareti olsa da Sony şirketinin sahibi Jim Ryan, bir süre daha üstü kapalı açıklamalarına devam edecek gibi dursa da nihayet merak edilen bir söylentiyi doğruladı. 

Dokunsal geri bildirim özelliği devrim yaratacak 

PlayStation 4’ün özelliklerinin bazılarına daha gelişmiş bir şekilde sahip olması beklenen PlayStaton 5’in DualShock 5’e sahip olacağı bekleniyordu. Jim Ryan yaptığı açıklamasında açıkça bu özellikten söz etmede de PlayStation 5’in ses getirecek bir özelliğe sahip olduğunu doğruladı. 

Bu açıdan baktığımızda temel olarak PlayStation 5’te oyun kontrolünün oyunculara çok daha gelişmiş bir geri bildirim sunacağını söylemek yanlış olmaz. Aksiyon sahnelerinde titreyen PlayStation 4 kontrolünden daha efektif özelliklere sahip olması beklenen PlayStation 5’le oyuncuların bir aracı yola çıkardığı ya da bir dağa tırmanmaya başladığı anda geri bildirimlerle gerçeklik hissini daha çok hissedilebileceği düşünülüyor. Söz konusu geri bildirimin de farklı deneyimler sunması bekleniyor. Örneğin oyun içerisinde bir araç sürdüğünüzü ele alalım. Eğer aracınız çakıllı bir arazideyse farklı, karlı bir yol üzerindeyse farklı geri bildirimler olacak. 

PS5 işlemcisi beklentileri tavan yaptırdı

Konu hakkında açıklama yapan Jim Ryan, bir süre önce bu yeni teknoloji hakkında konuştu. Oyunlarda görüntü kalitesinin artmasının yanı sıra oyunların dokunsak geri bildirim ille birleştiğini ve bu özelliğin bir devrim niteliğinde olduğunu dile getiren Ryan, Bunu Gran Turismo Sport'un test versiyonunda kendim denedim. Çok umut verici bir özellik. Tabii ki, PS4'teki grafiklerin gelişmesiyle, oyun deneyiminin de bambaşka bir noktaya çıkacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı. 


Sony CEO'sundan heyecanladıran PlayStation 5 açıklamasıSony CEO'sundan heyecanladıran PlayStation 5 açıklaması
PlayStation 5 konsept videosu yayınlandıPlayStation 5 konsept videosu yayınlandı

PAYLAŞ