Playstation VR satışları iyi gidiyor - Haberler - indir.com

Playstation VR satışları iyi gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-15 12:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Son yıllarda, özellikle geçtiğimiz yıl içerisinde ismi sıkça duyulan VR teknolojisi, zaman ilerledikçe daha da önem kazanacak gibi duruyor. 2016 yılı içerisinde, oyun severler içi piyasaya, birçok marka tarafından VR cihazı sürüldü. Bu markalardan birisi de, Playstation serisinde imzası bulunan Sony oldu. Sony'nin Playstatio VR adlı cihazın , geçtiğimiz günlerde SuperData tarafından duyurulan bilgilerde 2017'nin ilk çeyreğinde ne kadar satış yapabildiği açıklandı. VR teknolojisinin, yeni gelişen bir teknoloji olması göz önünde bulundurulduğunda, açıklanan rakam iyi denilebilecek düzeyde. SuperData'nın açıkladığı rakamlara bakıldığında, PS VR 2017'nin ilk çeyreğinde 375 bin adet sattı.

İlk çeyreğinde 375 bin adet satış yapmayı başaran PS VR, 19 Şubat 2017 tarihinde 915 binlik satışa ulaştığı açıklandı. Bu rakamlardan yola çıkarak yapılan tahminlere göre, PS VR'ın Mart 2017'de 1 milyon satışa ulaştığı düşünülüyor. Konuya dair yorumda yapan SuperData'da VR/AR bölümünün başında bulunan Stephanie Llamas; 'Sony, ticari uygulamaları olan firmalarla birlikte çalışıyor, her ne kadar bu ilk seçenek olmasa da. Fakat, PlayStation bile, sadece oyun tecrübeleri değil, evlere bir eğlence ekosistemi getirecek büyük bir çabanın parçası. PlayStation VR ile, aynı yolu izliyorlar.' ifadelerini kullandı.

Diğer VR cihazların 1. çeyrekteki satışlarına bakıldığında,  ortaya çıkan rakamlar şöyle oldu; HTC Vive 95 bin adet, Oculus Rift 64 bin adet satış gerçekleştirebildi. 2017 yılının sonuna kadar bu cihazların satış rakamlarının kaç olacağı merak konusu.





PAYLAŞ