PlayStation Vita Üretimi Sonlandırılıyor - Haberler - indir.com

PlayStation Vita Üretimi Sonlandırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-20 13:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sony’nin bir dönemin popüler ürünü olan PlayStation Vita’sı için beklenen haber geldi. Buna göre Vita için Japonya’daki üretimin durdurulacağı belirtiliyor. İlk defa 2011 yılında Japon oyuncular ve daha sonra Avrupa ve Kuzey Amarika kullanıcıları ise 2012 yılında bu ürüne kavuşmuşlardı. Oldukça potansiyeli olan bir el konsolu olarak piyasaya giriş yapan bu modelin çıktığı dönemde ise cep telefonları ve tabletler yükselişe geçti. Bu durum ile beraber ise üçüncü parti geliştiriciler tarafından gerekli desteği görmemesi cihazın daha da yavaş ilerlemesine sebep oldu. Bu süreç bu şekilde ilerledikten sonra şirket artık 2016 ile beraber cihazdan umudunu tamamen kesti diyebiliriz.

PlayStation Vita Üretimi Durduruluyor

PlayStation Classic İçin Büyük Bir Kampanya BaşladıPlayStation Classic İçin Büyük Bir Kampanya Başladı

PlayStation 3 serisi sonrasında artık PlayStation Vita için geliştirmelerini kapatmaya hazırlayan Sony şirketi son olarak Mart ayı içerisinde Cihazın İspanya’daki üretimini durdurmuştu. Mayıs içindeki yapılan açıklama da ise 2018 finansal yılı biterken 31 Mart 2018 tarihinde PlayStation Vita cihazları için oyun kartuş üretimlerinin de durdurulacağı ifade edilmişti. Bu durumlar sonrası Japonya için PlayStation sayfasından yapılan açıklamaya göre Sony Interactive Entertaiment tarafından yakın bir zamanda ülke genelinde PlayStation Vita konsolunun üretiminin durdurulacağını açıkladı.

Şuan için dağıtıma iki farklı renk seçeneğine sahip PlayStation Vita modeli devam ediyor. Aqua ve Black renk seçeneklerinin olduğu sayfada ufak bir not bulunuyor. Buna göre PlayStation Vita modellerinin dağıtımlarının yakın zamanda sonlandırılacağı açıklanıyor. Japon devi Sony’nin bu noktada doğru bir karar verdiğini söyleyebiliriz. El konsolu seven kullanıcılar için artık bir dönemin sonunun geldiği açık bir şekilde gözüküyor. Bakalım Sony’nin PlayStation Vita üretimi sonlandırması ile beraber önümüzdeki dönem sunması beklenilen PlayStation 5 ile ne gibi yeni teknolojiler olacak göreceğiz.


Rocket League, PlayStation 4 Cross-Play Beta programındaRocket League, PlayStation 4 Cross-Play Beta programında
2019'da en iyi PlayStation VR nişancı oyunları2019'da en iyi PlayStation VR nişancı oyunları

PAYLAŞ