PlayStation ve Xbox arasındaki rekabet artıyor - Haberler - indir.com

PlayStation ve Xbox arasındaki rekabet artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 21:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Hem ülkemizde hem de dünya genelinde popüler bir şekilde tercih edilen konsollardan olan Sony, yapmış olduğu açıklamasında PlayStation 4’ün piyasadaki gidişatından oldukça memnun olduklarını belirtti. Teknoloji şirketi Sony, ayrıca bulut tabanlı abonelik servisi olan PlayStation Now için de yeni bir rapor paylaştı. Bu rapora göre ise PlayStation Now abone sayısı hakkında önemli detay ve bilgiler yer alıyor. Henüz birkaç gün önce bir PSN hatası ile birçok kullanıcıyı düşündüren Sony, bu hatanın kısa sürede giderildiğini açıklamıştı.

Corona virüs sebebiyle özellikle evlerde yoğun bir şekilde zaman geçirilen bu dönemde kullanıcılar, bulut tabanlı platformlara daha fazla ilgi göstermeye başladılar. Sony CEO’su ve Başkanı Kenichiro Yoshida ise bugün gerçekleştirmiş olduğu toplantıda PlayStation’un servisleri hakkında bazı açıklamalar yaptı. Bu noktada Yoshida, konsolun hem fiziksel hem de yazılımsal servislerini bir hayli övdü.

Playstation 4 satışları 110 milyonu geçtiPlaystation 4 satışları 110 milyonu geçti

PlayStation Now için güncel istatistikler yayınlandı

Mart 2019 ile Mart 2020 dönemlerini karşılaştıran Yoshida, PlayStation Now hizmetinin toplam kaç aboneye sahip olduğunu da açıkladı. Buna göre yapılan açıklamada PlayStation Now’un tam 2.2 milyon abonesi bulunuyor. Geçtiğimiz  yıl yaklaşık 1 milyon seviyelerinde aboneye sahip olan PlayStation Now, 1.2 milyondan daha fazla abone kazanmış durumda. Bu başarının ise Ekim 2018’de alınan bir karar ile bağlantılı olduğu da düşünülüyor. Öyle ki Sony, o dönemde kendi abonelerine PlayStation Now ile oyun indirme sistemini aktif etmişti. Bu sayede oyuncuların beklediği gerçekleşmiş oldu.

Japonya merkezli dev şirket bu yöntemin daha istikrarlı bir PlayStation deneyimi sunduğunu belirtiyor. Ek olarak Sony, Ekim 2019 döneminde abonelik ücretlerinde %50’lik bir indirim yapmıştı. Sonuçlar bu kadar etkili gözükse de PlayStation Now hizmetinin Game Pass ile henüz aynı seviyede olmadığı gözüküyor. Öyle ki Game Pass’ın 10 milyondan fazla abonesi bulunuyor. Her iki platform arasında hem fiziksel hem de bulut sistemi tarafında rekabet bir hayli kızışmaya devam ediyor. Bunların haricinde ise PlayStation Plus’un en son 41.5 milyon aboneye sahip olduğu açıklanmıştı. Xbox Live tarafında ise 90 milyondan fazla aktif oyuncu bulunuyor.


PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak?PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak?
PlayStation 5 oyunlarının tanıtımı için geri sayım başladıPlayStation 5 oyunlarının tanıtımı için geri sayım başladı

PAYLAŞ