PlayStation Türkiye'den indirim kararı sonrası ilk açıklama geldi! - Haberler - indir.com

PlayStation Türkiye'den indirim kararı sonrası ilk açıklama geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-30 20:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz hafta Türkiye kampanyalarına son veren PlayStation olay yaratan konuyla ilgili ilk kez resmi açıklama yaptı. Ancak şirketin resmi açıklaması tepkilerin daha çok artmasına neden oldu.

Kullanıcılarına çeşitli kampanyalar sunacak oyunları indirimli fiyattan oyuncularla buluşturan PlayStation Store’un Türkiye kampanyalarına son verilmesi büyük bir tepki çekmişti. Günlerdir eleştirilen bu karar hakkında “PlayStation Türkiye Instagram” hesabı üzerinden bir açıklama yayınlandı. Yapılan açıklama da “Mega Mart” kampanyasının Türkiye için geçerli olmayacağının belirtilmesi oyuncuları iyice kızdırdı. PlayStation Türkiye resmi açıklamasında "PlayStation Store'da farklı bölgeler ve ülkelerin kampanyaları değişiklik gösterebilir. Mart indirimleri PlayStation Store Türkiye için geçerli değil. Önümüzdeki hafta başlayacak olan Bahar indirimleri kampanyasının ülkemiz mağazasında geçerli olacağını belirtmek isteriz." Sözlerini kullandı.

PS Plus Türkiye fiyatlarına beklenmeyen zam!PS Plus Türkiye fiyatlarına beklenmeyen zam!

Oyunculardan tepki yağıyor

Oyuncuların tepkisini dindirmek amacıyla resmi açıklama yapan PlayStation Türkiye yayınladığı açıklamayla gelen tepkilerin iki kat artmasına neden oldu. Türkiye’nin kampanya kapsamında olmaması birçok oyuncu tarafından “Fiyasko” olarak nitelendirilirken PS Store kampanyasının Türkiye’de geçerli olmaması “farklı bölgeler ve ülkelerin indirimleri değişiklik gösterebilir” gibi bir ifadeyle savunuluyor olması gerilimin iyice artmasına neden oldu. Bunun yanı sıra “Mega Mart” kampanyasının dışında şuanda pek çok ülkede oyun severlere sunulan“10 Euro altı”, “20 Euro altı” ve “Haftanın Fırsatı” gibi indirimlerinde şu Türkiye'de yer almıyor olması da dikkatlerden kaçmadı.

Playstation 4'ü kullanılamaz hale getiren tehditten nasıl korunulur?

Pek çok video oyun platformunun kampanyalarını sıklaştırdığı pandemi günlerinde PlayStation’un Türkiye’yi kampanyalarının dışında bırakması pek çok PlayStation sahibi için büyük bir hayal kırıklığı olmuşa benziyor. Bu davranışın telafisi için Sony’nin farklı bir yaklaşım izleyip izlemeyeceğini ise ilerleyen dönemlerde göreceğiz.


PS Store Türkiye'de 'kampanyalar' kaldırıldıPS Store Türkiye'de 'kampanyalar' kaldırıldı
PS Plus Nisan 2020 oyunlarında iki kaliteli yapım sizleri bekliyor!PS Plus Nisan 2020 oyunlarında iki kaliteli yapım sizleri bekliyor!

PAYLAŞ