PlayStation Network'te çalışmayan kredi kartları için ne yapmanız gerekiyor - Haberler - indir.com

PlayStation Network'te çalışmayan kredi kartları için ne yapmanız gerekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-18 15:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Soru-Cevap

PlayStation Store'da zaman zaman oyun severleri cezbeden indirimler olabiliyor. Böyle durumlarda ise oyun severler devreye hemen kredi kartlarını sokuyorlar. Ancak istediğiniz oyunu tam alacakken bir problemle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Şayet kartınızda bir problem yoksa ve bu durumdan eminseniz size ne yapmanız gerektiğini anlatacağım. İlk yapmanız geren işlem kullandığınız kartın Visa, MasterCard, Discover, American Express logolu banka kartlardan hangisi olduğundan emin olmanız gerekiyor. Çünkü sadece bu kartlarla PlayStation Store üzerinden alışveriş yapabiliyorsunuz. Şayet kartınızdan eminseniz ve herhangi bir problem yoksa fatura bilgilerinizin doğru bir şekilde girildiğinden, kredi kartı ekstrenizle eşleştiğinden emin olun. Eğik çizgi ya da tire tarzı özel karakterler kabul görmüyor olabilir. Bu nedenden dolayı bilgilerinizi bu karakterler olmadan girmeyi deneyin.

Uluslararası bir kartla işlem yapamazsanız

İsminizi tam yazdığınızdan emin olun. Herhangi bir kısaltma yapmadan yazın. Ayrıca PlayStation Network kayıt sisteminde bulunduğunuz ülkenin fatura adresine sahip bir kredi kartı ya da banka kartını kullanmaz gerektiği hakkında size küçük bir hatırlatma yapalım. Şayet uluslararası bir karta sahipseniz ve bununla işlem yapmaya çalışıyorsanız sistem bunu kabul etmeyecektir.

Girdiğiniz bilgilerin tam olduğundan emin olun

Sahip olduğunuz kredi kartı veya banka kartı Adres Doğrulama Sistemi desteklemesi gerekiyor. Bu sistem nedir diyecek olursanız size şöyle açıklayayım; İsminden de anlayacağınız üzere kredi kartını kullanan kişinin adresini doğrulamasının bir yoludur. Buradaki asıl hedef girdiğiniz fatura adresinin kartınızla ilişkili dosyada sahip olduğu adresle eşleşmesi gerekiyor. Adres Doğrulama Sistemi desteklemeyen kartlar ile PlayStation Store üzerinde kabul görmüyor. Şayet tüm bunlara hala işlem gerçekleştiremiyorsanız ya da bu adımları izlemek size zor geliyorsa, PlayStation Network hediye kartları satın alabilirsiniz.





PAYLAŞ