PlayStation Network'e Yeni Bir Özellik Geliyor - Haberler - indir.com

PlayStation Network'e Yeni Bir Özellik Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-11 12:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve sadece dedikodu olarak bilinen bu özellik Sony tarafından resmi olarak duyuruldu. Kullanıcı adınızı değiştirmenizi sağlayacak özellik sonunda PS Network'e geliyor. Artık kullanıcı isminizi dilediğiniz şekilde değiştireceksiniz.

PlayStation Network'e Yeni Bir Özellik Geliyor

Kullanıcı adınızı değiştirmenize olanak sağlayan bu özellik, şimdilik sadece PlayStation Preview Program'e özel olacak. Beta süreci 1 Kasım tarihinde bitecek ve 2019 yılı içerisinde tüm kullanıcılar bu özellikten faydalanmaya başlayacak. Bu özellikle beraber kullanıcı adınızı sınırsız değiştirme hakkına sahip olacaksınız. Fakat ilk kullanıcı adı değiştirme hakkınız ücretsiz olurken daha sonrasında her değiştirme için 9.99$ ödemeniz gerekiyor. Eğer PlayStation Plus üyesi iseniz sadece 5.99$ ödeyerek kullanıcı adınızı değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca kullanıcı adı sadece PlayStation 4 üzerinden değiştirebiliyorsunuz. Sony konsolları ve bilgisayar üzerinden değişim yapılmıyor.

PlayStation'da yaz indirimleri başladıPlayStation'da yaz indirimleri başladı

Bu işin ilginç tarafı, özellik sadece 1 Nisan 2018 tarihinden sonra çıkan oyunlar tarafından desteklenecek. Bu tarihten önce çıkan oyunların büyük çoğunluğunun problemsiz çalışmasını ön gören Sony, yine de kullanıcı adı değiştikten sonra oyunlarda çeşitli hatalarla karşılaşılacağını da belirtiyor. Bu gibi durumlarda eski kullanıcı adına ücretsiz bir şekilde geri döneceksiniz. Bu özelliği duyurmak için oldukça geç kalan Sony, bu işi tam olarak yapabilmiş değil. Yine de özelliğin gelişini bekleyip görmek lazım. Beta süreci sona erdikten sonra kullanıcı adınızı değiştirmeye olanak sağlayan özellik tüm kullanıcılar için geçerli olacak. Tekrardan açıklamak gerekirse bu özellik sayesinde istemediğiniz, utandığınız, artık hoşunuza gitmeyen kullanıcı adınızı sınırsız bir şekilde değiştirebilirsiniz. Fakat ilk kullanıcı adı değişiminden sonra belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücretler:

  • İlk değişim = Ücretsiz
  • İkinci ve daha fazla değişim = 9.99$
  • PlayStation Plus üyesi iseniz = 5.99$

Fiyatlandırma şuanda Amerika için geçerli. Türkiye'de hangi dolar kuru alınır bilemeyiz ama günümüzdeki dolar kuru alınırsa eğer bir kullanıcı adı değiştirmek için 60 Türk Lirasına yakın para ödememiz gerekebilir. Bu durumlarda da kullanıcıların, kullanıcı adlarını sürekli değiştireceğini düşünmüyoruz. Eğer Sony, eski bir dolar kuru alırsa daha düşük fiyatlardan kullanıcı adını değiştirebilirsiniz.

 




500 milyon satışa özel  PlayStation 4 Pro sürümü geliyor500 milyon satışa özel  PlayStation 4 Pro sürümü geliyor
Playstation 4’te Oynayabileceğiniz En İyi 29 OyunPlaystation 4’te Oynayabileceğiniz En İyi 29 Oyun
PlayStation 2 için Servis Desteği Sonlandırıldı!PlayStation 2 için Servis Desteği Sonlandırıldı!

PAYLAŞ