PlayStation maliyeti Sony'e pahalıya patladı - Haberler - indir.com

PlayStation maliyeti Sony'e pahalıya patladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-08 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Konsol devlerinin 2020 yıldızları olan PS5 ve Xbox Series X modelleri birbirlerine olan benzerlikleri ile dikkat çekiyorlar. Her iki konsolda oldukça üst seviye yeni nesil işlemcileri ve güçlü performansları ile kullanıcılara sunuldular. Ancak PS5’in açık bir şekilde önde olmasının bir sebebi ortaya çıktı. Bu noktada baktığımız zaman Sony ve Microsoft yeni nesil konsolları olan PS5 ve Xbox Series X modelini geçtiğimiz ay pazara sundular. İki şirkette sıkı bir rekabet içerisinde olurken, PS5 satışları Xbox Series X satışlarını önemli ölçüde geride bıraktı. PS5’in Sony’e olan maliyeti bilinenden fazla olarak karşımıza çıktı.

Sony’nin reklam maliyeti Microsoft’tan üç kat fazla

PS5'ın VR adaptörleri ücretsiz dağıtılacakPS5'ın VR adaptörleri ücretsiz dağıtılacak

Japon devinin satışlarının ilk günlerinde PS5 ile Xbox Series X arasında oran 5.75’e 1 seviyesindeydi. Tüm dünyada bakıldığı zaman VGChartz istatistiklerine göre ilk günün PS5 satışları Xbox Series X’in neredeyse iki katı fazla oldu. Bu sayının ise 1.4 milyon olarak açıklandı. Pazarlama kampanyasında gerçekleşen bu fark ile beraber MediaRadar istatistiklerine göre Sony, yeni nesil konsolunun piyasya sürmesinden önce ve satışların başlamasından hemen sonra Microsoft’un yaptığı reklam harcamalarının üç katını gerçekleştirdi.

Sony 19 Ekim’dne 15 Kasım’a kadar PS5 reklamları için 15 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Microsoft ise yeni konsolu için 5 milyon dolar seviyesinde bir harcama yaptı. Diğer yandan Sony’nin TV reklam harcaması da Kasım ayında ikiye katlanarak 26.2 milyon dolara erişti.


Ubisoft, PS5 geriye dönük uyumluluk açıklaması yaptıUbisoft, PS5 geriye dönük uyumluluk açıklaması yaptı
Sony, PS5 için önemli bir uyarıda bulunduSony, PS5 için önemli bir uyarıda bulundu

PAYLAŞ