PlayStation Kendi Oyun Stüdyosunu Kuruyor - Haberler - indir.com

PlayStation Kendi Oyun Stüdyosunu Kuruyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun sektöründe önemli bir noktada yer alan Sony, kendi bünyesinde kuracağı yeni bir oyun ve film stüdyosu açarak hakimiyet alanını daha da genişletmeye yönelik hareket ediyor. Teknoloji sektörünün dev isimlerinden Sony, geliştirdiği bu proje ile beraber PlayStation markası için özel olarak oyun geliştirme çalışmaları içerisinde yer alacak.Oyun sektörünün ciddi anlamda gelişmesi ile bazı teknoloji şirketleri de oyun sektöründe aktif rol oynamak adına başarılı işlere imza atmaya yönelik hareket ediyor. 

PlayStation, oyun stüdyosu ile büyüyor

Oyun stüdyosu kurarak hakimiyet alanını genişleten PlayStation, oyun ilk adresi olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek. Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden Sony, mevcut oyunları farklı seçenekler ile zenginleştirmek ve oyunlara takviye amacıyla kurulan yeni stüdyo hem oyuncular hem de şirket adına verimli işlere imza atacak gibi gözüküyor. Mevcut oyunlar üzerinde çalışmalar yapıldığı gibi aynı zamanda yeni oyunlar da bu stüdyoda geliştirilecek. Stüdyonun yönetici konumunda yer alacak olan firmanın kim olacağı da belli oldu. Yeni kurulan şirkete oyun pazarlama konusunda yardımcı olan Asal Qizilbash firması yeni stüdyonun sorumlusu olmaya hak kazandır. Teknolojik gelişimleri kendi lehine kullanmayı başaran şirketler arasında yer alan Sony, şu günlerde yeni oyun stüdyolarını açmanın heyecanını yaşayacaklar. 

Söz konusu yeni şirkette faaliyetlerin başlandığı bilgisi de elde edilen bilgiler arasında yerini aldı. Bunun yanı sıra aynı zamanda Sony Picture‘ın dağıtımda yardım etmesi amacıyla yan markası olan Sony Picture’a ait California’daki fuarda organizasyonların başladığı hakkında da bilgi verdi. Söz konusu girişim Sony Worldwide Studios Başkanı Shawn Layden tarafından da denetlenerek yaşanacak olan herhangi bir sorunun önüne erkenden geçilmeye yönelik hareket ediliyor. Söz konusu yeni marka, özel yapımların bulunduğu kategoriden bağımsız bir şekilde aktif olarak faaliyet gösterecek. Bu yeni stüdyo ile oyun sektöründe çok daha etkin olmayı hedefleyen Sony, mevcut oyunları geliştirirken yeni oyunları da farklı kategorilerde geliştirerek oyuncuların hakimiyet alanı bu şekilde genişletilecek. Stüdyo faaliyete başlamış olsa da şu an için henüz sabit bir proje seçimi yapılmamıştır. 

Konu ile ilgili Qizilbash ekibi tarafından yapılan özel bir açıklamada Marvel yapımcısı Kevin Feige ile de görüştüğünün bilgisini aktardı. Bunun yanı sıra aynı zamanda Sony tarafından açılan bu stüdyonun gelecek günlerde daha da güzel olacağı da söyleniyor. Bunun en büyük sebebi ise yeni stüdyonun oyuncu kitlesini yakından tanıyıp, analiz edecek güce sahip oluyor olmasıdır. E3 2019 fuarına katılmayan teknoloji şirketi Sony, yeni stüdyosunu güçlendirmek ve PlayStation 5 konsolunu şimdiki halinden daha da güçlü bir hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Oyun sektörünün gelişmesi ile beraber şirketlerde kendi imkanları doğrultusunda yeni girişimler içerisinde yer alıyor olması en çok da oyuncuların işine yarayacak bir durumdur. Gelecek günler içerisinde yeni stüdyonun neler yapacağınız hep beraber göreceğiz, gün geçtikçe daha da fazla öge ile karşılaşmayı bekliyoruz. 





PAYLAŞ