PlayStation Classic, Hacklendi ve USB İle Oyun Oynanabilir Oldu - Haberler - indir.com

PlayStation Classic, Hacklendi ve USB İle Oyun Oynanabilir Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 17:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Sony’nin geçtiğimiz günlerde resmi olarak ülkemizde satışa sunduğu PlayStation Classic modeli kısa süre içerisinde kırıldı. Bu hacklenme ile beraber PlayStation Classic ile artık USB bellek sayesinde cihazda yer almayan oyunlar oynanabilecek. Cihaz ön yüklü olarak 20 oyuna sahip olarak karşımıza çıkıyor. Retro bir tasarım ile bu yıla özel olarak sunulan bu orijinal PlayStation modeli daha çok nostalji yaşamak isteyen kullanıcıların beğenisini kazanmış durumda. Ancak 20 oyunu yeterli bulmayan bazı kullanıcılar tarafından cihaz kırıldı ve artık USB üzerinden oyun oynanabilecek bir duruma getirildi. Gelin şimdi hacklenen Sony Classic’in detaylarına bakalım.

PlayStation Classic, kablosuz kumanda desteğine sahip oluyor!

PlayStation Classic Türkiye'de Satışa ÇıktıPlayStation Classic Türkiye'de Satışa Çıktı

Sony PlayStation Classic Hacklendi

Ars Technica kaynaklı paylaşıma göre Sony’nin PS Classic ürünü için çok fazla önlem almadığı gözüküyor. Bu yüzden hackerlar konsolun sistem kodunu önce başka bir makine içine göndermişler ve daha sonra yazılım şifreleme anahtarının Sony tarafından cihaz içerisinde bırakıldığı tespit edilmişti. Bu durum sonrasında ise konsol üzerinde oynama yapmak ve yeni içerikler denemek oldukça basit bir hale gelmiş durumda. Bu isimlerden birisi olan Yifan Lu adlı bir kullanıcı tarafından Crash Bandicoot oyunu bağlanan bir USB ile cihazda oynanmayı başarmış durumda. Başka bir hacker tarafından ise BleemSync adlı bir açık kaynak aracı geliştirilmiş durumda.

Bu araç sayesinde başka PlayStation Classic sahipleri aynı işlemleri gerçekleştirebilecekler. Tüm bu sistem ve kaynak kodları GitHub üzerinde paylaşılmış durumda. Bu olay ile beraber artık USB ile beraber PlayStation Classic üzerinden oyun oynanabilir olacak. Hackerların cihaz üzerinde çalışmaları sürerken PlayStation Classic’in ülkemizde 799 TL fiyat etiketine sahip olduğunu belirtelim. Model dünya ile aynı anda ülkemizde satışa çıkan cihaz olarak biliniyor. Bakalım ilerleyen günlerde daha ne gibi yeni oyunları bu konsolda göreceğiz.  


PlayStation Awards ödülleri sahiplerini bulduPlayStation Awards ödülleri sahiplerini buldu
Subnautica PlayStation ve Xbox One platformlarına geliyor!Subnautica PlayStation ve Xbox One platformlarına geliyor!
PlayStation Class'te kimsenin bilmediği menü keşfedildiPlayStation Class'te kimsenin bilmediği menü keşfedildi

PAYLAŞ