PlayStation Assist nedir? PS5'e yapay zeka desteği mi verecek? - Haberler - indir.com

PlayStation Assist nedir? PS5'e yapay zeka desteği mi verecek?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-01 09:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Birçok Playstasion oyuncusunun da bildiği gibi bazı oyunların bölümünü geçmek oldukça zordur. Bazen bir bölümü geçmek için saatler harcamak gerekir. Ama tüm uğraşlara rağmen olmuyorsa bu noktada devreye internet araştırmaları girer. Oyunu daha önce oynayan kullanıcı yorumlarından yararlanarak kansere neden o olan o bölüm hızlıca atlanır.

Sony’dan yapay zeka destekli asistan fikri!

Oyunseverlerin oyun deneyimini geliştirmek isteyen Sony ise bu konuya bir çözüm sunmak için hazırlanıyor. Oyunculara kesintisiz bir oyun deneyimi sunmayı hedefleyen şirket, PlayStation Assit ismini verdiği patent teknolojisi için başvuruda bulunduğu öğrenildi. Yapay zeka destekli bu asistan öğrenme metodu sayesinde oyunculara takıldıkları bölümlerde gerçek zamanlı çözümler üreterek yardımcı olabilecek.

Playstation 5 fiyatı gözüktüPlaystation 5 fiyatı gözüktü

PlayStation 4 İçin Yeni Yazılım Güncellemesi Kullanıma Sunuldu

Böylece oyunseverler oyunlarda geçemedikleri aşamaları PlayStation Asist’e sorabilecekler. Asistan ise sorulan soruları ve oyunda bulunduğunuz duruma göre en uygun cevabı analiz ederek size yardımcı olacak. Bunun yanı sıra asistanın en önemli özelliklerden biride öğrenme modunun hem oyun içi verilerle, hem de internet araştırmalarıyla gelişiyor olması. Yani siz PlayStation Asist’e herhangi bir soru sorduğunuzda sizin yerinize internet araması yaparak takıldığınız bölümden çıkış yolunu size gösterecek.

PlayStation Asist teknolojisine benzer çözümler chatbotlar aracılığıyla da yapılabilse de, kullanıcıların oyunla ilgili yardım alırken oyundan ayrılmak gerekmemesi güzel bir proje. Ancak Sony’nin patent başvurusunun henüz onaylanmadığının altını çizmekte de fayda var. Bildiğiniz üzere şirketlerin başvurduğu her teknoloji olumlu bir değerlendirme almıyor. Patent başvurusunun değerlendirilmesine göre Sony’nin ilerleyen dönemlerde nasıl bir yol izleyeceğini birlikte göreceğiz.


PlayStation 5, yüksek hızlı SSD ile geliyorPlayStation 5, yüksek hızlı SSD ile geliyor
PlayStation 5 daha az enerji tüketmeyi başaracak mı?PlayStation 5 daha az enerji tüketmeyi başaracak mı?

PAYLAŞ