PlayStation 5'le ilgili gündemi sarsan iddialar - Haberler - indir.com

PlayStation 5'le ilgili gündemi sarsan iddialar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-17 20:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Popüler sızıntı kaynağı olan Dusk Golem, PS5 ile ilgili ilginç bir iddiayı dile getirdi. Golem tarafından servis edilen iddialara göre PS5, 4K çözünürlük konusunda yetersizdi. Kafa karıştıran bu açıklama, PS5 hayranlarının kafasını uzunca bir süre kurcalayacak gibi görünüyor. 

Japonya merkezli teknoloji devi Sony'nin yaklaşmakta olan oyun konsolu PS5, şu sıralar ilginç bir konu ile gündemde. Özellikle de sosyal medya platformlarında karşımıza çıkan bazı iddialar, PS5'in gerçek 4K çözünürlük için yetersiz olduğunu ortaya koyuyor. Peki popüler bir sızıntı kaynağı olan Dusk Golem'in dile getirdiği bu durum, gerçekleri ne derece yansıtıyor?

Huawei Mate 40 Pro'nun fiyatı sızdırıldıHuawei Mate 40 Pro'nun fiyatı sızdırıldı

Dusk Golem, Capcom yetkililerinden aldığı bir bilgiyi sosyal medyada paylaşarak söz konusu tartışmanın fitilini ateşledi. Golem'e göre Capcom geliştiricileri, oyunlarını PS5'te 4K çözünürlükte çalıştırabilmek için uğraşıyorlardı. Kullanıcıların çok fazla sahte 4K çözünürlük göreceklerini dile getiren Golem, bu açıklamalarıyla PlayStation 5 hayranlarının kafalarını karıştırmayı başardı.

Sony PS5 için düzenlemiş olduğu etkinliklerin tümünde 4K çözünürlük vurgusu yapmıştı. Şirkete göre yeni oyun konsolu, oyunculara gerçek bir 4K çözünürlük deneyimi sunacaktı. Fakat Golem'in açıklamaları ile Sony'nin tam tersi açıklamalarda bulunuyor olması, oyun severleri de ikiye bölmüş durumda. Hatta bazıların göre oluşan bu durum, Golem'in Xbox Series X için reklam yapma çabasından başka bir şey değildi.

PlayStation 5 oyunu Quantum Error geliştiricilerinden açıklama

ABD merkezli bir oyun geliştiricisi olan TeamKillMedia, PlayStation 5 için Quantum Error isimli bir oyun geliştiriyor. PS5'in 4K çözünürlük desteğindeki yetersizliği ile ilgili iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan şirket yetkilileri, Quantum Error'un şu an için optimize edilmemiş şekilde 4K çözünürlükte 65 ila 70 fps arasında çalıştığını açıkladı. Geliştirici şirket, hedeflerinin 4K çözünürlükte standart 60 fps olduğunu ifade ediyor.

TeamKillMedia tarafından yapılan açıklamalar, Golem'in açıklamaları ile örtüşmüyor. Fakat Golem, duyduğu şeylerin hepsinin doğru çıkacağını düşündüğünü ifade ediyor. Yani her iki taraf da kendinden emin konuşuyor fakat her ikisi de birbiri ile zıt olan açıklamalar yapıyor. 

PS4 Pro, görüntüleri 4K gibi gösterebilen bazı çözünürlük yapılandırma tekniklerine sahip. Dolayısı ile PS5'te de bu tür bir durumun olacağını ve hatta bazı oyunların bu şekilde 4K çözünürlükte oynanabileceğini açıkça söyleyebiliriz. Fakat Sony tarafından yapılan açıklamalarsa görüntülerin doğal 4K çözünürlükte olacağını ortaya koyuyor. Olayın hangi noktaya ulaşacağını ise önümüzdeki günler gösterecek gibi duruyor.



PAYLAŞ