PlayStation 5'in yeni modeli gizlice satışa çıkarıldı - Haberler - indir.com

PlayStation 5'in yeni modeli gizlice satışa çıkarıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 18:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Sony’nin sahip olduğu oyun konsolu olan PlayStation 5 için yeni bir versiyon ortaya çıktı. Avustralya’da ortaya çıkan yeni PS5 modeli özellikleri bakımından aynı olsa da, ağırlık tarafında bir farklılık ile geliyor. Sony’nin en yeni oyun konsolu olan PlayStation 5 büyük beklentiler ile çıkmış ve yüksek satış rakamları ile şirketi mutlu etmeye devam ediyor. Tüm dünya genelinde önemli satış rakamlarına erişen Sony, pazarda tedarik sıkıntısı çekmeye devam ediyor. Özellikle yaşanan çip krizi sebebiyle bu konsola erişmek oldukça zor oluyor. Şimdi ise yeni bir PS5 oyun konsolu Avustralya’da ortaya çıktı. Ancak bu yeni PS5’in özellikleri kullanıcıları pek tatmin etmeyecek gibi duruyor.

Yeni PlayStation 5 sürümü ortaya çıktı

PlayStation 5 satışları rekor kırmayı başardıPlayStation 5 satışları rekor kırmayı başardı

Avustralya merkezli oyun kuruluşu olan Press Start, tarafından keşfedilen bu yeni PlayStation 5 konsolunun dışarıdan yeni olduğunu anlamak oldukça zor gözüküyor. Bu yeni konsol ilk versiyona göre daha hafif yapıda gelse de, kasa ölçeği olarak değişiklik pek fazla bulunmuyor. Sony’nin PlayStation 5 konsolu için üretimini hızlandırdığı daha önce belli olmuştu. Ortay çıkan bu modelin ilk değişikliği ise seri numarası oluyor. Buna göre C1XX şeklinde olan seri numaraları C1XXX gibi yeni hali ile karşımıza geliyor. Oyun konsolunda yapılan bu temel değişiklik ise vida tarafında oluyor. Buna göre PS5’in standına takmak için bir vida değiştirildi. Daha önce açılıp kapanması zor olan vida daha kolay açılan bir vida ile değiştirildi.

Daha önce PS5 için Sony’nin yeni ve güçlendirilmiş bir konsol hazırladığına dair raporlar ortaya çıkmıştı. Bu raporlara göre AMD’nin 7 nm üretim Zen 2 mimarili işlemcisi kullanılan PS5, yeni sürümlerde Zen 3 mimarisi ile karşımıza gelebilir.

PS5 teknik özellikleri

İşlemci: AMD Zen 2 mimarisi üzerinde 8 çekirdekli, 3.5 GHZ hızında
GPU: 10,28 TFLOP, 36 CU 2,23 GHz
Bellek: 16 GB GDDR6 / 256 bit
Dahili depolama: 825 GB SSD
Artırılabilir hafıza: NVMe SSD slotu
Harici depolama: USB HDD desteği (PS4 oyunları için)
Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü



PlayStation 5 için VR başlıklar parmak hareketlerini belirleyebilecekPlayStation 5 için VR başlıklar parmak hareketlerini belirleyebilecek
PlayStation yaz indirimlerinde dikkat çeken oyunlarPlayStation yaz indirimlerinde dikkat çeken oyunlar

PAYLAŞ