PlayStation 5'in yeni etkinliğinin tarihi resmi olarak açıklandı - Haberler - indir.com

PlayStation 5'in yeni etkinliğinin tarihi resmi olarak açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-09 21:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çıkışı oldukça sıkıntılı olan PlayStation 5'in 4 Haziran tarihinde yapılacak olan bir etkinliği iptal edilmişti. Sony, erteleme kararının ardından net bir tarih belirtmekten kaçınmıştı. Şirket, yeni etkinliğin 11 Haziran tarihinde yapılacağını resmi olarak açıkladı. Sony'nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı PlayStation 5 ile beraber konsol dünyasında büyük etki yaratması planlanıyor. Oldukça güçlü özelliklere sahip olan bu yeni konsolun çıkışıysa adeta yılan hikayesine dönmüş gözüküyor. Japon merkezli teknoloji devi, uzun süre boyunca spesifik bir tarih belirlemekten kaçınmıştı fakat konsolun bu sene içerisinde ortaya çıkacağı biliniyordu. Daha önce PlayStation 5 ile ilgili etkinlik için 4 Haziran tarihini işaret eden şirket bu tarihi ertelemek zorunda kalmıştı. 

4 Haziran tarihine sayılı günler kala ABD'de bir takım olaylar patlak verdi. Bir polisin George Floyd adlı vatandaşın boğazına basarak onu ölüme sürüklemesi, ABD'de de halen devam eden olayların başlamasına sebep oldu. Ülke, bu olaydan sonra adeta yangın yeri haline geldi. Tüm ülkeye yayılan protesto eylemleri oyun sektörünü de etkiledi.

Sony PlayStation 5 için yeni bir patent aldıSony PlayStation 5 için yeni bir patent aldı

Yeni etkinlik 11 Haziran tarihinde gerçekleşecek

Teknoloji dünyasının başarılı şirketlerinden Sony, ülke çapında başlatılan bu eylemlere kayıtsız kalmayarak PlayStation 5 etkinliği erteleme kararı almıştı. Diğer birçok büyük şirket gibi etkinliğini erteleme kararı veren Sony, yeni bir tarih belirlemekten kaçınmıştı. Konuyla ilgili olarak şirket, bir süredir devam ettirdiği sessizliğini bozarak PlayStation 5'in yeni etkinliğinin 11 Haziran'da yapılacağını Twitter üzerinden oyun severler ile paylaştı. Sony, müjdeli haberi "11 Haziran saat 23.00'da PlayStation 5 üzerinde oyunun geleceğine bakmak için görüşürüz" yazısıyla bir bağlantı paylaşarak verdi. Bir de fotoğraf paylaşan şirket, tüm oyun sektörünün gözünü 11 Haziran'a çevirmeyi başardı. 

Sony, 1 Haziran'da aldığı erteleme kararından sonra şimdiye kadar sadece duyuru videosunun açıklamasını güncellemişti. Şirket, açıklamaya "Güncellendi: Bu etkinlik ertelendi. Yakında yeni bir tarihle iletişime geçeceğiz" yazısını ekleyerek 'yakında' kelimesiyle oyun tutkunlarını heyecanlandırmayı başarmıştı.


PlayStation 5 etkinliği önümüzdeki hafta düzenlenecekPlayStation 5 etkinliği önümüzdeki hafta düzenlenecek
Sony CEO’su Jim Ryan'dan PlayStation 5’in fiyatı ve çıkış tarihine yönelik açıklamalarSony CEO’su Jim Ryan'dan PlayStation 5’in fiyatı ve çıkış tarihine yönelik açıklamalar
PlayStation 5'le gelecek 38 oyun sızdırıldıPlayStation 5'le gelecek 38 oyun sızdırıldı

PAYLAŞ