PlayStation 5'in tasarımı hakkında önemli sızıntı! - Haberler - indir.com

PlayStation 5'in tasarımı hakkında önemli sızıntı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-14 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Uzun bir süredir adından merakla söz ettiren PlayStation 5’le ilgili yeni bir sızıntı gündeme geldi. Bir Reddit kullanıcısının PlayStation’un internet sitesinden elde ettiğini iddia ettiği görselli paylaşarak PlayStation 5’in tasarımının ve oyun konsolunun ortaya çıktığını ileri sürdü.

Video oyun pazarının en önemli isimlerinden olan Sony’nin bir süredir PlayStation 5 üzerinde çalıştığı biliniyor. Oyun dünyansın kurallarını değiştirecek olan yeni oyun konsolu tasarımı da bir hayli merak ediliyor. Geçtiğimiz dönemlerde PlayStation 5’le ilgili bazı özellikleri açıklayan Sony cihazın tüm özelliklerini anlatmamayı tercih etmiş ve oyun konsolunun tasarımını da gizli tutmuştu.

PlayStation 5'in arayüzü ortaya çıkmış olabilirPlayStation 5'in arayüzü ortaya çıkmış olabilir

Bugün ortaya atılan bir iddia ise kafaları karıştırdı. Bir Reddit kullanıcı PlayStation için tasarlanan internet sitesinde fark ettiği oldukça ilginç bir detayı paylaştı. Üstüne üstlük iddiaları fotoğraflarla da destekleyen kullanıcı PlayStation 5’in tasarımının ortaya çıktığını öne sürüyor.

Söz konusu internet sitesinin PlayStatiın’un orijinal internet sitesi olduğunu belirtelim. Açılabilir bir tasarıma sahip olan menü PS5, PS4, PS4 Pro ve PS VR gibi PlayStation'la ilgili detayları içeriyor. Bu noktada en çok dikkat çeken kısım ise PS5 yazının hemen üzerindeki logo. Bu logonu geçtiğimiz dönemlerde paylaşılan PlayStation 5'in geliştirici kitine oldukça benzediğini görülüyor.

PlayStation 5’in tasarımı ortaya mı çıktı?

Hatırlarsanız PlayStation 5'in geliştirici kiti, geçtiğimiz haftalarda gün yüzüne çıkmıştı. İlk kez canlı görüntülenen PlayStation 5 geliştirici kiti keskin hatlarıyla çok dikkat çekmişti. V harfine benzer bir çıkıntıya sahip olan kit tasarımsal açıdan oldukça şıktı. Yukarıdaki logo dikkatli incelendiğinde ise bu logonun PlayStation 5’in geliştirici kitini yansıttığı anlaşılıyor.

PlayStation 5 satış fiyatına yönelik resmi açıklama yapıldı

Bu görüntüyü paylaşan Reddit kullanıcısı PlayStation 5 tasarımının geliştirici kirle aynı tasarıma sahip olacağını öne sürüyor. Bazı Reddit kullanıcıları bu paylaşımın gerçek olabileceğini düşünürken, bazı Reddit kullanıcıları da bu görseli Photoshop bilgisi giriş düzeyde olan herkesin yapabileceğini öne sürüyor. Kullanıcıları ikiye bölen bu paylaşımın bir süre sonra kaldırıldığı iddia ediliyor. Ancak PlayStation’un resmi sitesine baktığımızda her iki harf stilinin aynı anda bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Japon merkezli Sony’nin geçtiğimiz senelerde piyasaya sürdüğü PlayStation’larda böyle bir strateji uygulamadı. Ancak şirketin bu sene PlayStation 5 için iki farklı tasarım hazırladığı da biliniyor. Bu tasarımın kaba olanın da geliştirici kiti olarak karşımıza çıktığı biliniyor. Bu nedenle şirketin bu tasarımı gerçek PlayStation 5 için düşünmesi yakın bir ihtimal gibi görünüyor. Ancak tasarım konusunda kesin konuşmak için henüz epey erken.


PlayStation 5 ön sipariş tarihi sızıntısı heyecan yarattıPlayStation 5 ön sipariş tarihi sızıntısı heyecan yarattı
PlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkışı ertelenebilirPlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkışı ertelenebilir

PAYLAŞ