PlayStation 5'in stokları tükendi - Haberler - indir.com

PlayStation 5'in stokları tükendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-25 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

PlayStation'un patronu Jim Ryan, PS5 için gösterilen yüksek talebe karşılık vermek için ellerinden gelenleri yaptıklarını söylüyor. Fakat şu an için PlayStation 5'in tüm dünyada stokları tükenmiş durumdadır. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony'nin yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5 hakkında tüm dünyada stok sıkıntıları yaşanmaya devam ediyor. Konsol, Türkiye'de dahil olmak üzere dünyanın her yerinde tamamen tükenmiş durumda ve stok bulmak neredeyse imkansız gibi gözüküyor. Bu konuyla ilgili olarak bazı açıklamalarda bulunan PlayStation patronu Jim Ryan, şu an için tek bir PS5 konsolunun dahi kalmadığını dile getirdi. 

PlayStation 5, kayıtların USB belleğe aktarılmasına izin vermeyecekPlayStation 5, kayıtların USB belleğe aktarılmasına izin vermeyecek

Bir tane bile PlayStation 5 kalmadı

Rus medyasında TASS'a konuşan Ryan,"Her şey tükendi. Tümüyle tüm konsollar satıldı. Geride bıraktığımız yılın büyük bir kısmını, konsol için yeterince talep oluşturabildiğimizden emin olmak için harcamıştım. Şimdiyse yönetici zamanımın çoğunu bu talebe cevap vermek için tedarik artırmaya harcıyorum." ifadelerini kullandı.

Patron Ryan, olağanüstü seviyedeki talebe karşılık verebilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söylüyor ancak yine de en azından bir süre daha stok sıkıntısının yaşanacağını da ekliyor. Bu hafta Black Friday gününde muhtemelen yeni stoklar açılacak fakat elbette ki bunların da çok kısa bir süre içerisinde tükeneceğini tahmin etmek zor değildir. PlayStation 5 ABD, Japonya ve Avustralya gibi bazı bölgelerde 12 Kasım'da; Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu gibi bölgelerde ise 19 Kasım'da piyasayada yerini almıştı. Türkiye, Arjantin, Brezilya gibi bu ürünlerin çok yüksek fiyatlara satıldığı bölgelerde dahi stoklar tamamıyla son buldu. 

 


PlayStation 5'te web tarayıcısı görmeyeceğizPlayStation 5'te web tarayıcısı görmeyeceğiz
PlayStation 5 ısınma sorunuyla gündemdePlayStation 5 ısınma sorunuyla gündemde
PlayStation 5 bugüne dek piyasaya sürülen en ucuz oyun konsolu olduPlayStation 5 bugüne dek piyasaya sürülen en ucuz oyun konsolu oldu

PAYLAŞ