PlayStation 5'in oyun hızını zirveye taşıyacak aksesuar - Haberler - indir.com

PlayStation 5'in oyun hızını zirveye taşıyacak aksesuar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-12 13:01:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Sony, dün gece düzenlemiş olduğu etkinlikte nihayet PlayStation 5'in üzerinden gizem perdesini kaldırdı ve yeni nesil oyun konsolunun tasarımını kullanıcılarına sundu. Şirket, PlayStation 5'in büyüleyici tasarımı ile birlikte yeni konsolun oyun hazzını tamamlayacak aksesuarları da gün yüzüne çıkardı.

Oyun severlerin uzun zamandır merakla beklediği PlayStation 5, dün gece saatlerinden gerçekleştirilen online etkinlik ile birlikte gösterildi. Sony'nin özel etkinliğinde cihazın daha önce duyurulan teknik özellikleri sebebi ile yeniden vurgulandı. Daha da önemlisi ise PS5'in tasarımı nihayet gün yüzüne çıktı.

Sony'nin yeni patenti PlayStation 5'in üretim sürecini açığa çıkardıSony'nin yeni patenti PlayStation 5'in üretim sürecini açığa çıkardı

PlayStation 5, beklenildiği gibi Dualsense  kontrol cihazı ile uyumlu bir biçimde siyah-beyaz renk şeması ile son derece şık bir tasarıma sahip. Fakat etkinlikte gösterilen tek ürün konsol olmadı. Konsola eşlik edecek aksesuarlar da etkinliğin sonunda gösterildi. Sony Interactive Entertainment, etkinliğin ardından yeni nesil konsoluyla birlikte yeni PS5 aksesuar listesini de gün yüzüne çıkardı.

PS5 ile birlikte gelecek aksesuarlar

Pulse 3D kablosuz kulaklık

Pulse 3D kablosuz kulaklık, şimdiki nesilde kullanılan PlayStation Gold kablosuz kulaklığın yerini alacak. Yeni kablosuz kulaklık, Sony'nin PS5 için önemli bir özellik olarak sürekli vurguladığı 3D ses desteğini, çift gürültü önleyici mikrofonla birlikte sunacak.

HD Kamera

Üzerinde iki adet 1080p lens yer alan yeni HD Kamera, kablosuz kulaklık gibi eski PS4 kamera aksesuarının yerini alacak. PS5'in HD kamerası kullanıcıların oyun oynarken aynı zamanda yayınları için kaliteli çekimler yapmasına olanak sağlayacak. HD kamera, amatör yayıncıların PS5 ile canlı akış gerçekleştirmesini de kolaylaştıracak. Oyunlardaki en destansı anlara, yine oyuncuların kendi görüntüsü eşlik edecek.

Media Remote (Uzaktan Kumanda)

Media Remote uzaktan kumanda, sıradan bir uzaktan kumandaya benzemekle birlikte sesli komutlar için yerleşik bir mikrofona sahip olarak geliyor. Uzaktan kumandanın alt kısmında dört adet düğme bulunuyor. Fakat bu düğmelerin ne için kullanılacağı kesinleşmiş değil. Kumanda, konsol üzerinden filmleri ve akış hizmetlerindeki içerikleri kolay bir şekilde kontrol edebilmeyi sağlayacak. PS5, oyun ve eğlenceyi yeni konsolunda kapsamlı bir biçimde bir araya getirmeyi hedefliyor.

DualSense Şarj İstasyonu

Son olarak, DualSense şarj istasyonu tam olarak kendisinden bekleneni yapacak. Oyuncular şarj istasyonu sayesinde aynı anda iki DualSense kontrol cihazını şarj edebilecek. İlginç bir şekilde şarj istasyonu, şarj olurken kontrol cihazının üst kısmında bulunan normal USB-C bağlantı noktasını kullanmıyor, bunun yerine alt kısımdaki ayrı bir giriş üzerinden bağlanıyor. Elbette şarj istasyonunun tasarımı, kontrol cihazının ve konsolun siyah beyaz renk şemasına uyuyor.



PAYLAŞ