PlayStation 5'in ön siparileri Xbox Series X'i geçti - Haberler - indir.com

PlayStation 5'in ön siparileri Xbox Series X'i geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-09 12:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yeni nesil oyun konsolları artık çok yakın zamanda kullanıcılara sunulacak. Microsoft cephesinde ön siparişe açılan Xbox Series X ve S modellerinin yanı sıra PlayStation 5’de ön siparişlerde bulunuyor. Ancak ön sipariş oranlarına yönelik ilk detaylar ortaya çıkmaya başlarken, Sony’nin konsolunun bir kez daha en popüler konsol olarak başlangıç yaptığını göreceğiz gibi duruyor. Öyle ki önümüzdeki ay uzun yıllardır beklenen yeni nesil konsollar nihayet çıkışını gerçekleştirecekler.

Gerek yeni nesil teknolojileri gerekse yeni nesil oyunlar ile birbirleri arasında sıkı bir rekabete girecek olan Sony PlayStation 5 ve Microsoft Xbox Series X/S modelleri şuan için ön siparişte bulunuyor. Ön sipariş rakamlarına göre ise PlayStation tarafında oyuncuların yoğun bir ilgisi bulunuyor.

PlayStation 5 fiyatı beklenenden çok daha fazla olacakPlayStation 5 fiyatı beklenenden çok daha fazla olacak

Ön siparişlerde PlayStation önde gidiyor

Pazar araştırması yapan şirket VGM tarafından yapılan incelemelere göre ABD’deki oyuncuların %72’si yeni nesil konsollarda tercihini PS5’in disklik versiyonundan yana yapıyor. Öyle ki görüşülen kişilerin bir kısmının ön sipariş veremedikleri ifade ediliyor. Çalışma gerçekleştirilen 511 oyuncunun %15’i yeni nesil konsollar için sipariş verebildiğini belirtiyor. Bu kişilerin %72’si diskli PlayStation 5 siparişi verirken %30’u Xbox Series X tercih ediyor. PS5 dijital versiyon %10, Xbox Series S de %8 oranında sipariş almayı başarıyor. Bazı kullanıcılar birden fazla konsol sipariş edebildiği için ise toplam oran %100 üzerine çıkıyor.

Oyuncular bu çalışmada kendilerine sıradan, ortalama ve zorlu oyuncu olarak tanımladıklarını ifade ettiler. Zorlu oyuncu olarak tanımlayanların sadece %28’lik bir kısmı ön sipariş vermeyi başardı. Araştırmalarda ortaya çıkan bilgilere göre birçok oyuncunun ana motivasyonunun konsollar ile beraber sunulacak olan oyunlar olduğu belirtiliyor. PS5 siparişini verenlerin yada bir yıl içinde almayı düşünenlerin %52’si bu kararı almaya Marvel’s Spider-Man oyunu itmiş oldu.  


PlayStation 5'in dikey pozisyondan yatay pozisyona dönüşebilecekPlayStation 5'in dikey pozisyondan yatay pozisyona dönüşebilecek
PlayStation 5 depolama artışına izin verecek mi?PlayStation 5 depolama artışına izin verecek mi?

PAYLAŞ