PlayStation 5'in ana menüsü ortaya çıktı - Haberler - indir.com

PlayStation 5'in ana menüsü ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-29 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı şirketlerinden Sony'nin bir sonraki nesil oyun konsolu olan PlayStation 5 hakkında bilinmeyen birçok şey vardır. Yeni oyun konsolun arayüzü, gelecek oyunlara erişim sağlama şeklini değiştirecek gibi gözüküyor. Üretici şirketin son zamanlarda heyecanla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5, konsol rekabetinin yeni sürecini şekillendirecek cihazlar arasında yer alıyor. Söz konusu bu yeni nesil oyun konsolunun gelişmiş düzeyde özellikleri, oyuncular oyun deneyimini de değiştirecek gibi gözüküyor. Daha önce PlayStation 4’ün Aktiviteler merkezi pek de kullanılmamıştı. Benzer şekilde PS Vita’nın da LiveArea adlı bir bölümü bulunuyordu. Yeni nesilde bu noktalarda daha aktif bir konsol göreceğiz.

Sony PlayStation 5 üretimini hızlandırdıSony PlayStation 5 üretimini hızlandırdı

PlayStation 5'le oyunlara erişim değişiyor

Yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5'in daha önceki oyun konsollarına göre teknik anlamda daha da gelişmiş olacağını söylemek gerekir. Çok daha hızlı bir işlemci, daha fazla RAM ve yeni SSD depolama alanı sayesinde yeni konsollarda yükleme ekranı görmeyeceğimiz söylenmişti.

Sistem mühendisi Mark Cerny yeni arayüzün olası özellikleri hakkında konuştu. Cerny bu noktada oyun menülerinin işletim sistemleriyle birleştirilebileceğini ifade etmişti. Aynı zamanda oyunların özellikleri ile işletim sistemi iç içe geçebilir. Örneğin Call of Duty: Modern Warfare oynarken doğrudan Team Deathmatch moduna geçiş yapabilirsiniz. Şu anda sistem böyle işlemiyor, önce oyunu açıp oyun içi menüden geçiş yapmanız gerekiyor. WRC 9’daki bir önizlemede, oyun yapımcısı GameReactor yaptığı tanıtımda bazı yarışlara doğrudan PS5 menüsünden erişebileceğimizin ipuçlarını vermişti. Daha sonra bu paylaşım kaldırıldı. Yine de Niko Partners analisti Daniel Ahmad, “Bu yakında hakkında daha fazla haber duyacağımız bir şey” dedi.

Sony'den heyecanla bir hamle yapması bekleniyor

Sony’nin ağustos ayında düzenlemesi beklenen State of Play yayınından bu özelliklere daha çok zaman ayırması bekleniyor. Yeni kullanıcı arayüzünün nasıl yenilikler getireceğini bu etkinlikte görmek ideal olacaktır. Buna ek olarak da bazı oyunlarda özelliğin kullanımını görebiliriz.

Etkinlikte Sony’nin ayrıca bazı yeni oyunlardan ilk görüntüleri yayınlaması da sürpriz olmayacaktır. Özellikle de firmanın kendisine ait markalardan gelen oyunlar dikkat çekecektir. Açıklanması beklenen oyunlar arasında Marvel’s Spider-Man: Miles Morales gibi yapımlar da var. 


PlayStation 5 hakkında yeni iddialarPlayStation 5 hakkında yeni iddialar
Altın kaplama PlayStation 5 ön siparişe açıldıAltın kaplama PlayStation 5 ön siparişe açıldı
Ön siparişe açılan altın kaplama PlayStation 5 özellikleri neler?Ön siparişe açılan altın kaplama PlayStation 5 özellikleri neler?

PAYLAŞ