PlayStation 5, yüksek hızlı SSD ile geliyor - Haberler - indir.com

PlayStation 5, yüksek hızlı SSD ile geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-19 10:33:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Oyun

Japonya'nın ünlü markalarından Sony, adı PlayStation 5 olması tahmin edilen yeni nesil konsolunun birkaç özelliğini açıkladı. Yeni nesil PlayStation 5’in SSD ve ray tracing(ışın izleme) desteği ile gelmesi büyük bir ihtimal. Yeni çıkacak olan PlayStation 5’in en büyük rakibi ise önümüzdeki günlerde satışa çıkacak olan Microsoft’un Xbox One X‘in özellikleri ise, PlayStation 5’in aksine henüz duyurulmadı.

PlayStation 5 özellikleri

PlayStation 5, Sony firmasının şu ana kadar çıkardığı tüm oyun konsollarından çok daha güçlü olacak gibi duruyor. PlayStation 5, Radeon Navi tabanlı özel yapım bir GPU(Grafik İşlemci Birimi) ve 8çekirdekli 7 nm Zen 2 mikromimarili AMD’nin 3. nesil Ryzen tabanlı bir işlemcisini bulunduracak. Video oyun tasarımcısı Mark Cerny‘nin iddiasına göre, grafik işlemci birimi, ışığın 3 boyutlu ortamlarla nasıl etkileşime girdiğini modelleyen ray tracing teknolojisine sahip olacak. Şu an için hiçbir oyun konsolunda bu ileri teknoloji bulunmuyor.

Playstation Store'da yaz indirim dönemi başladıPlaystation Store'da yaz indirim dönemi başladı

Yeni çıkacak olan konsol, gelecekte evlerimizde yaygın olarak kullanacağımız fütüristik sayılabilecek 8K çözünürlüğü destekleyecek. Bundan sonra yenilenme gereksinimi duymadan uzun yıllar boyunca kullanılabilecek. Konsolun şu anlık kaç FPS destek vereceği bilinmiyor. Bununla birlikte minimum standardın 60 FPS olması öngörülüyor.

Yeni Teknolojiler İle Birlikte Geliyor

Bu konsolla birlikte eski HDD teknolojisinden bu modelinde kurtulmuş olacak. SSD ile birlikte gelecek olan konsol, ekranlarda yükleme için saatlerce bekleme olayını ortadan kaldıracak. Sony, bu hareketiyle fedakarlık yaptı. Bu gelişmeyle birlikte SSD yükselmesi yapan kullanıcıları için kıyak geçerek hayranlarını büyük bir uğraştan kurtaracak. Peki HDD ve SSD farkları nelerdir? Sabit diskler içindeki bilgiyi okumak ve yazmak için hareketli parçalar bulundururken, bundan farklı olarak SSD'ler hiçbir hareketli parça bulundurmamaktadır. SSD, veriyi flashbellek yongalarında depolarlar. Bunun için HDD diskler mekanik olduğundan veriye erişirken SSD'lere göre çok daha yavaş kalmaktadır.

PlayStation 5‘in fiyatı henüz bilinmiyorken, PlayStation 4, 299 Dolar’a, PlayStation 4 Pro ise 399 Dolar’a Amerika’da kullanıcılara satılıyor. Konsolun diğer özelliklerinden bahsedecek olursak, selefi gibi PlayStation VRteknolojisine sahip olacak. Konsolun fiziksel boyutları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. WiFi özellikleri, güç tüketimi ve depolama kapasitesi bilinmiyor. Optik ses ve AV ses-görüntü çıkışı bulundurup bulundurmayacağı konuşuluyor. Konsolun kaç GB belleğe sahip olacağı ve hangi standarda sahip olacağı da bilinmiyor.

Yukarıda belirttiğimiz gibi yeni konsolun birçok özelliği henüz net durumda değil. Konsol için yapılacak olan lansmanın da zamanı şu an için belli değil. PlayPlayStation 5 hakkındaki yeni açıklamaları takip edip sizlere aktarıyor olacağız.


Playstation 5 fiyatı gözüktüPlaystation 5 fiyatı gözüktü
Playstation 4, 100 milyon satış rakamını geçtiPlaystation 4, 100 milyon satış rakamını geçti

PAYLAŞ