PlayStation 5 yepyeni arayüzü ilk kez görüntülendi! - Haberler - indir.com

PlayStation 5 yepyeni arayüzü ilk kez görüntülendi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 11:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Japon teknoloji devi Sony, kısa bir süre önce PlayStation 5 oyun konsolunun özelliklerini paylaşmıştı. Şimdi ise bu paylaşımdan sonra PlayStation 5 konsoluna dair yeni detaylar ortaya çıktı. 2020 yılında uzun bir süredir gelmesi beklenen PlayStation 5’in kesin olarak tanıtılması bekleniyor. Bildiğiniz üzere PlayStation 5, PS4’e göre daha farklı bir arayüze sahip olarak gelecek. Pushsquare adlı internet sitesinin yeni haberine göre PlayStation 5, geliştirilmiş arayüzü ile oyunculara yepyeni bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. PlayStation 4’te oyuna girmeden önce bir ana menü yer alıyor ve kullanıcılar arkadaşları ile iletişim kurabiliyor veya PlayStation Store’a bağlanabiliyor. PlayStation 5’in ise bu noktada daha üst seviye bir deneyimi kullanıcılarına sunması bekleniyor.

PlayStation 5 yenilikçi arayüzü ile gelecek

PlayStation 5'le birlikte efsanevi korku oyunu geri dönebilir!PlayStation 5'le birlikte efsanevi korku oyunu geri dönebilir!

Sony’nin bu noktada işletim sistemi ile oyun arasındaki bağlantıyı koparmak istemesi bekleniyor. Kullanıcılar konsollarını açıklarında oyuna girmeden oyunla ilgili bilgilere erişebilecek. Önyükleme ve oyun yükleme ile alakalı bilgilerin arka planda yapılacağı ve kullanıcılara bu bilgilerin verilmeyeceği ifade ediliyor. Çok oyunculu oyun sunucularının ise konsola gerçek zamanlı olarak birleştirebileceği ifade ediliyor. Bu noktada Call of Duty: Modern Warfare gibi bir oyuna giriş yapmadan önce ana menü üzerinden çoklu oyuncu çalma listelerine ve etkinliklerine erişilebileceği söyleniyor.

Sony cephesinden yapılan açıklamaya göre ise PS5 güçlü özelliklere sahip olacak. Bu noktada sekiz çekirdekli AMD Zen 2 işlemcisin modele güç vermesi bekleniyor. Konsolda yer alacak olan işlemci saat hızı ise 3.5 GHz olacak. AMD’nin RDNA 2 mimarisini temel alacak ve 2.23 GHz’de saatte 10.28 teraflop ve 36 işlem birimi gerçekleştirebilen özel bir grafik işlemcisi olacak. PS5’te 16 GB GPDDR6 RAM yer alıyor. Bu yeni konsolda ayrıca SSD depolama çözümü de olurken, Sony tarafından belirtilene göre PS4’te 1 GB boyut için 20 saniyelik bir ön yükleme süresi olurken, PlayStation 5’te 2 GB’lık veri için yükleme süresi 0.27 saniye olacak. Genişletilebilir depolama için NVMe SSD yuvasını da barındıracak olan bu model USB sabit diskleri destekliyorken, 4K Blu-ray sürücüsüne de sahip olarak tanıtılması bekleniyor.


PlayStation 5 detayları belli oluyorPlayStation 5 detayları belli oluyor
Sony PlayStation'ların download hızına kısıtalma getirdi!Sony PlayStation'ların download hızına kısıtalma getirdi!

PAYLAŞ