PlayStation 5, Xbox Project Scarlett'ten Daha Güçlü mü Olacak? - Haberler - indir.com

PlayStation 5, Xbox Project Scarlett'ten Daha Güçlü mü Olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-11 16:44:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yeni nesil konsollara yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Microsoft, gelecek nesil konsollarının duyurusunu gerçekleştirirken, tanıtım öncesinde şirketlerin yeni geliştirmeleri bir hayli merak edilmeye başlandı. Microsoft ve Sony şirketleri konsollar tarafında ciddi bir rekabet içerisine girerken, Game Informer’dan Andrew Reiner’a göre Sony’nin yeni konsolu PlayStation 5 konsolu bir başka yeni nesil Xbox serisine göre daha güçlü olacağı ifade ediliyor. PlayStation konsolunun Xbox konsoluna göre ne derece üstün olacağı henüz bilinmiyor. Ancak en ufak detaylar birbirleri arasındaki üstünlüğü ortaya çıkarabilmektedir.

Sony mi yoksa Xbox mı daha güçlü olacak?

PlayStation 5'in 2020'de Gelmesi BekleniyorPlayStation 5'in 2020'de Gelmesi Bekleniyor

Konsol satışları daha çok sundukları özelliklerin yanı sıra oyunlar tarafında belirleyici oluyor. Konsollara özel çıkan oyunların kategorisi önemli bir hal alırken, şuan için önde olan Sony cephesinde herhangi bir kaygı bulunmuyor. Henüz geçtiğimiz ay 10 milyon satış rakamını aşan God Of War oyunu haricinde Nisan ayında yayınlanmış olan Day Gone oyunu da oldukça dikkat çekiyor ve satışlar iyi rakamlarda seyrediyor. Microsoft dev rakibi Sony karşısında rekabet etmek için sıkı bir hazırlık içerisinde olurken, kim daha iyi satışlara erişecek ve cihazların tanıtımı ile beraber öncü olacak ilerleyen aylarda göreceğiz.

Ancak şuan için hem Microsoft cephesinden Xbox, hem de Sony cephesinden PlayStation serisinin en yeni konsolları hakkında henüz kısıtlı bilgiler bulunuyor. Tüm detayları güncel bilgiler geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.


PlayStation Kendi Oyun Stüdyosunu KuruyorPlayStation Kendi Oyun Stüdyosunu Kuruyor
PlayStation 4 İçin Yeni Yazılım Güncellemesi Kullanıma SunulduPlayStation 4 İçin Yeni Yazılım Güncellemesi Kullanıma Sunuldu

PAYLAŞ