PlayStation 5 VRR desteğine kavuşabilir - Haberler - indir.com

PlayStation 5 VRR desteğine kavuşabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-24 23:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Piyasaya yeni sürülmesine rağmen pek çok yenilik haberiyle gündemde olan PlayStation 5’in ilerleyen zamanlarda VRR desteğine sahip olacağı iddia ediliyor.

Sony’nin geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki alıcılarla da buluşturduğu yeni nesil oyun konsolu oyunseverler tarafından büyük bir ilgiye karşılandı. Oyun dünyasını tamamen değiştirerek yeni bir dönemin kapısını aralayan konsollara kullanıcı adayları adata akın etti. Henüz dünya genelinde yeni satışa sunulmasına rağmen PlayStation 5’in stokları şimdiden tükenmiş bulunuyor.

PlayStation 5 ısınma sorunuyla gündemdePlayStation 5 ısınma sorunuyla gündemde

PlayStation 5’i piyasaya sürmeden önce bir önceki modelden daha yüksek satış hecelediğini açıklayan şirket yeni nesil oyun konsolunun satışları böyle giderse hedeflediği rakamın çok üstüne çıkacak gibi duruyor. Microsoft’la rekabeti iyice arttıran şirket şimdi de PlayStation 5’i VRR desteğine kavuşturmak istediği öğrenildi.

Hatırlarsanız senenin başlarında HDMI 2.1 destekli televizyon sahipleri, PS5 için Değişken Tazeleme Oranı (VRR) desteğinin başlangıçta sunulmayacağının ortaya çıkmasıyla büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı. Yeni nesil oyun konsolunda teknik olarak HDMI 2.1 spesifikasyonu destekliyor ancak 3 sene önce sunulan Xbox One X’in bile bu desteğe sahip olduğu da bir gerçek. Cihaz yenilenince desteklediği özelliklerin de artması bekleniyor.

PlayStation 5, QHD çözünürlüğü desteklemeyecek

Değişken yenileme hızı ekranın, GPU‘nun bilgisayardan ya da  bu durumda konsoldan çıkardığı mevcut kare hızıyla senkronize olmasını sağlayarak, klasik VSync tekniğine oranla giriş gecikmesine ek, hiçbir yırtılma olmamasını sağlıyor. PlayStation Blog soru-cevap kısmında ise yeni nesil oyun konsoluyla ilgili dikkat çekici bir bilgi ortaya çıktı. Paylaşılan bilgilere göre gelecekte sunulacak bir güncelleme ile PS5’in VRR desteğini uyumlu oyunlarda sunulabilir.

Oyun geliştiricilerin PS5 oyunlarına VRR desteği eklemesinin çok da zor olmayacağını söyleyebiliriz. Ancak bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağına dair henüz herhangi bir bilgi yok. PS5 ile ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


PlayStation 5 bugüne dek piyasaya sürülen en ucuz oyun konsolu olduPlayStation 5 bugüne dek piyasaya sürülen en ucuz oyun konsolu oldu
PlayStation 5 Türkiye'de satışa sunulduPlayStation 5 Türkiye'de satışa sunuldu

PAYLAŞ