Playstation 5 ve yeni Xbox konsol dünyasına farklı bir bakış getirecek - Haberler - indir.com

Playstation 5 ve yeni Xbox konsol dünyasına farklı bir bakış getirecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-11 19:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Headup Games’in baş geliştiricisi Mark Aldrup, Sony ve Micrsosoft’un yeni konsollarına dair planları hakkında bazı iddialı açıklamalar yaptı.

Bu yıl Sony ve Micrsosoft’dan oyun dünyasının en çok beklediği şeylerden beri, her iki ismin de yeni konsolları hakkında bir şeyler söylemesi. Bilindiği üzere, Sony’nin PS 5’ine dair bugüne kadar pek çok haber gün yüzüne çıktı. Konsolun ne zaman duyurulacağına dair de bazı sızıntılar yaşanmıştı. Bu sızıntılara bakılırsa, oyuncuların biraz daha beklemesi gerekiyordu. Fakat hem Micrsosoft’un hem de Sony’nin bu yıl içerisinde yeni oyun konsollarına dair bilgi vermesi bekleniyor.

PS5 ve Xbox Anaconda 20 GB RAM Bulundurabilir!PS5 ve Xbox Anaconda 20 GB RAM Bulundurabilir!

Oyun stüdyosu Headup Games’in baş geliştiricisi Mark Aldrup, bu konuya dair bazı açıklamalarda bulundu. Mark Aldrup’un söylediğine göre, Sony ve Micrsosft’un yeni oyun konsolları, konsol dünyasının seyrini değiştirecek nitelikte olacak. Bu cümlelerini aynı zamanda bazı tespitlere de dayandırarak destekledi.

PS5 için oyun üretimine başlandı

Yeni konsollar eski sistemleri geride bırakacak, yeni sistemleri getirecek

Son yıllarda konsollar üzerindeki değişimlere baktığımızda, geçmişle şimdiki konsollar arasında ciddi farklılıkların olduğunu görmek mümkün. Yeni çıkan konsol modelleri de her defasında bir diğerinden daha gelişmiş özelliklere sahip oluyor. Konsol pazarının ilk öne çıkan ismi Sony imzalı PS oluyor. onu takip eden isim de Microsoft’un Xbox’ı. Her iki şirkette oyun severlerle yeni konsollarını paylaşmak için birtakım çalışmalar yürütüyorlar. Herkesin merakla beklediği PS 5 ve Xbox 2’ye dair, Mark Aldrup’tan bazı açıklamalar geldi.

Headup Games’in baş geliştiricisi Mark Aldrup, açıklamasında şu cümleleri kurdu; “Yeni nesil konsollar için bulut oyunculuğu, oyun aboneliği hizmetleri, depolamaya ihtiyaç duyulmayan sistemler gibi değişiklerle gelecekler. Sony ve Microsoft’un başını çekeceği bu yeniliklere, Nintendo da sonradan katılacak. Statik olarak tanımlanmış teknik bir geliştirme sürecinin, konsol oyunlarında yer edeceğini düşünüyoruz. Bu da her zaman konsolların en büyük avantajlarından birisi olmuştur. Geliştiriciler, oyunları tüm donanımlara uyumlu hale getirmek için çalışmaktansa, sadece bir sisteme uyumlu hale getirmekle avantajlı hale gelecekler.” Aldrup, konsol oyunlarının bulut oyunculuğuna taşınmasının, oyunculuk anlayışını tamamen değiştireceğini söylüyor. 5G ile birlikte, konsol oyunlarının telefonlarda bile oynanabileceği bir hizmet, oyun tutkunlarına sunulacak olabilir.



PAYLAŞ