PlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkışı ertelenebilir - Haberler - indir.com

PlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkışı ertelenebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-11 15:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Nintendo Çin’deki Corona virüsü salgını yüzünden ciddi sorunlar yaşadığını açıkladı. Bu da PlayStation 5 ve Xbox Series X için Sony’nin de benzer bir sorunla karşı karşıya kaldığını ortaya koydu.

Günümüzde kullandığımız tüm teknolojik ürünlerin birçoğunun Çin’den tedarik edildiğini söylemek yanlış olmaz. Hatta akıllı telefonlar, giyilebilir teknoloji ürünleri ve bilgisayarlar için geliştirilen donanım ürünlerinin bazıları direk Çin’de üretiliyor. Corona salgını nedeniyle Apple, Xiaomi ve Samsung gibi teknoloji devlerinin üretimlerini yavaşlatması bu salgının global pazara olumsuz yönde etki edeceğinin bir göstergesi olmuştu.

PlayStation 5 önümüzdeki ay tanıtılabilirPlayStation 5 önümüzdeki ay tanıtılabilir

Oyun dünyasının önemli üreticilerinden Nintendo yaptığı açıklamada tedarik problemleri yaşadığını dile getirdi. Doğrudan Japonya’yı etkileyecek gibi görünen bu açıklamada Nintendo yetkilileri Nintendo Switch sevkiyatının yapılamayacağı belirtti. Tedarik probleminin ne zaman çözüleceğine dair bir açıklama yapmayan Nintendo yetkilileri gecikmenin kaynağı hakkında da detaylı bir açıklama yapmadı. Ancak Nintendo Switch için geliştirilen "Joy-Con" isimli kumandaların direkt olarak Çin'de üretiliyor olması sorunun salgından kaynaklandığı yönünde değerlendirildi. Bu da gündeme , PlayStation 5 ve Xbox Series X'in üretiminde de geçikmeler yaşanabileceğini getirdi.

Oyunseverler tarafından merakla beklenen , PlayStation 5 ve Xbox Series X'in 2020 yılının sonuna kadar piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Ancak Nintendo tarafından yapılan açıklamalar Sony ve Microsoft’unda tedarik sorunuyla karşı karşıya olduğunun bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Sony ve Microsoft'un yeni oyun konsollarını piyasaya sürmesi gecikecek mi?

Konuyla ilgili olarak “Business Insider”inde kaleme aldığı bir haberde yer alan bilgiler PlayStation 5 ve Xbox Series X'in piyasaya sürülmesinde gecikmeler yaşanacağını belirtiyor. Bunun nedeni ise oyun konsolları için parça üreten Çin’li geliştiricilerin salgın nedeniyle çalışmalarına ara vermesi.

PlayStation 5 satış fiyatına yönelik resmi açıklama yapıldı

Konuyla ilgili kamyonda da büyük bir tartışma başlamış durumda. Bir kesim salgının Haziran ayına kadar önlenememesi durumda Sony’nin ve Microsoft’un ciddi bir tedarik sorunuyla karşı karşıya kalacak yeni nesil oyun konsollarını 2021 senesinin başlarında piyasaya sürebileceğini düşünürken, bir kesimde bu durumun Sony cephesinde bir engel oluşturmayacağını düşünüyor.

2019 gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşayan Sony, gelirinin büyük bir kısmını PlayStation üzerinden sağlıyor. Durum böyle olunca Sony’nin PlayStatiın 5’i bu yıl içerisinde piyasaya sürmesi de büyük bir önem taşıyor. Ancak Sony tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Şirketin Nintendo’nun yaşadığı tedarik sonuyla karşı karşıya kalıp kalmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


PlayStation 5'in arayüzü ortaya çıkmış olabilirPlayStation 5'in arayüzü ortaya çıkmış olabilir
PlayStation 5 ön sipariş tarihi sızıntısı heyecan yarattıPlayStation 5 ön sipariş tarihi sızıntısı heyecan yarattı

PAYLAŞ