PlayStation 5 ve PlayStation 4 Pro karşılaştırması - Haberler - indir.com

PlayStation 5 ve PlayStation 4 Pro karşılaştırması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-21 21:04:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Oyun ve konsol severlerin merakla bekledikleri PlayStation 5 konsolu, şimdi ise sızıntılar doğrultusunda PlayStation 4 modeli ile karşılaştırıldı. Yeni oyun konsolu PlayStation 5, henüz tanıtılmış olmasa da, ortaya çıkan bazı bilgiler doğrultusunda bu iki modelin karşılaştırılması yapıldı. Bir süre önce Sony tarafından önümüzdeki yılın kış aylarında satışa sunulacağı açıklanan yeni PlayStation 5 modelinin sunacağı üst seviye performans dikkatleri çekiyor. Şuana kadar PlayStation serisinin en güçlü modeli olan PlayStation 4 Pro modelinde AMD’nin Jaguar mimarili bir işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci 8 çekirdekli yapıya sahip olurken 4.2 TFLOPS’luk bir güç vadediyor. PlayStation 5 tarafında ise yine AMD’nin yeni nesil Zen 2 mimarili bir işlemcisinin bulunması bekleniyor.

PlayStation 5 Neler Sunacak?

PlayStation Assist nedir? PS5'e yapay zeka desteği mi verecek?PlayStation Assist nedir? PS5'e yapay zeka desteği mi verecek?

PlayStation 4 Pro modelinin PlayStation 5’ten ayıracak bir başka fark ise optik sürücü tarafında olacak. Öyle ki PS4 Pro modelinde Blu-ray ve DVD desteği bulunuyordu. PS5 tarafında ise Ultra HD Blu-ray’e destek verilecek. Bu noktada PlayStation 5’in 100 GB’lık Blu-ray disklere ve 4K Blu-ray videolara destek vereceği belli oluyor. PS5 tarafında ayrıca PS4 ve PSVR oyun desteklerinin de olacağı ifade ediliyor. PlayStation 5 tarafında oyun yükleme hızının da oldukça yüksek olacağı belirtiliyor. Konsolun bu yüksek hızı ise SSD’ler sayesinde gerçekleştirmesi bekleniyor. Yeni DualShock 5 oyun kumandası ise DualShock 4’ten farklı olarak dokunsal geri bildirim özelliğine sahip olacak.

Oyun kumandasında ayrıca USB-C bağlantısı da bulunacak. PlayStation 5 konsolunun 8K çözünürlük desteğine sahip olması ve sanal gerçeklik teknoloji geliştirmelerinin de bulunması bekleniyor. Yeni PlayStation 5 konsolunun 2020 yılının Kasım veya Aralık ayı ile beraber piyasaya giriş yapması bekleniyor. Şimdiden oyuncuların bu konsol için oldukça heyecanlı olduklarını belirtebiliriz.


PlayStation 5 çıkış tarihi resmen açıklandıPlayStation 5 çıkış tarihi resmen açıklandı
Sony PlayStation 5 eski oyunları destekleyecek mi?Sony PlayStation 5 eski oyunları destekleyecek mi?

PAYLAŞ