PlayStation 5 Tahmin Edilenden Daha Ucuz Olabilir - Haberler - indir.com

PlayStation 5 Tahmin Edilenden Daha Ucuz Olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-24 12:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Etkinlik

Yeni nesil Sony konsolu PlayStation 5, şu anda üzerinde en çok konuşulan cihazlardan bir tanesi. Uzun zamandır hakkında birçok söylenti çıkan konsolun sistem özelliklerinin bir kısmı, bu ay içerisinde açıklanmıştı. Mark Cerny tarafından açıklanan bu sistem özellikleri, haliyle yeni söylentilere ve iddialara kapılar açtı.

PlayStatiton 5 tanıtım haberi geçtiğimiz aylarda gelmişti. Hem tasarımsal açıdan hem de özellikleri bakımından PlayStatiton 4'den oldukça farklı olan PlayStatiton 5 hakkında birçok söylenti ortaya çıkmıştı. Mark Ceryy yeni konsolun 4K kalitesini destekleyeceğinin ip uçlarını geçen sene yapmıştı. Buda etrafta yeni konsolun özellikler hakkında daha fazla söylentiye neden oldu.

Fiziksel mağazalardaki indirme kodlarına PlayStation'dan sınırlamaFiziksel mağazalardaki indirme kodlarına PlayStation'dan sınırlama

Uzun araştırmalar sonucu PlayStation 5 ile ilgili daha fazla bilgi toplanılması başarıldı. Ancak kullanıcı adaylarının hala merakının giderilmediği bir konu var. Yeni konsolun ne zaman piyasaya sürüleceği? Henüz tasarı ve deneme aşamasında olduğu düşünülen konsol için lasmana daha üç sene olduğu söylentileri dolaşmıştı. Mark Cerny ise net bir tarih vermeyip "Elbet bir gün çıkar." cümlesiyle lansman tarihini ucu açık bırakmıştı. Ancak gün geçtikte PlayStation kullanıcıları daha da sabırsızlandı. Konsolun ne zaman satışa çıkarılacağı ve fiyatının ne olacağı oldukça merak ediliyor.

Üç sene sonrasına tanıtımı yapılacağı söylentilerini baz alırsak, kullanıcıların lansman için en az bir sene daha beklemeleri gerekiyor. Mark Cerny'nin konsol özelliklerini açıklamasından sonra ortaya yeni söylentilerin çıkması ise uzun sürmedi.

Playstation 5 İle Birlikte Gelecek Yeni Oyunlar

Yeni Konsolun Ön Görülen Fiyatı Ne?

Pelham Smithers Associates araştırma şirketi, Japonya üretim endüstrisiyle yakından ilgili ve bağlantıları olan bir şirket. Oyunlar ülke ekonomisine etken olduğundan dolayı şirket bu sektörle oldukça yakından ilgileniyor ve gelişmeleri de takip ediyor. Geçtiğimiz gün şirketinin başında olan isim, Pelham Smithers'tin bir analiz raporu yayınlandı. Wired sitesi tarafından yayınlanan bu analiz raporunda yer alan bilgiye göre Smithers, AMD Ryzen işlemcisinin konsol başına 180 - 220 dolar arasında bir maliyeti olacağına inanıyor. Konsolun diğer özellikleri de düşünüldüğünde Smithers PlayStation 5 konsolunun 400 dolar gibi bir fiyatla piyasaya sürüleceğini iddia etti.

Ancak fiyatın bunun üzerine çıkması da hala olası ihtimaller içerisinde yer alıyor. Mark Cerny PlayStation 5 konsolunun teknik özelliklerini açıkladıktan sonra, konsolun fiyatının, özelliklerine göre fiyatlandırılacağını da söylemişti. Bu açıklama düşünüldüğünde Smithers, yaptığı araştırmalar sayesinde ön görmüş olduğu fiyatın daha üstünde 500 dolar fiyatıyla da alıcılar için satışa sunulmasının da bir sürpriz sayılmayacağını da söyledi.


İlgili uygulamalar
Playstation 5 İle Birlikte Gelecek Yeni OyunlarPlaystation 5 İle Birlikte Gelecek Yeni Oyunlar
Sony'den, PlayStation 5 Hakkında AçıklamaSony'den, PlayStation 5 Hakkında Açıklama

PAYLAŞ