PlayStation 5 Serisinde AMD Ryzen İşlemcileri Görebiliriz - Haberler - indir.com

PlayStation 5 Serisinde AMD Ryzen İşlemcileri Görebiliriz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-23 18:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sony'nin yeni oyun konsolu olması iddia edilen PS5 hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Henüz çıkışına uzun bir süre olduğu bilinen yeni oyun konsolunun şimdi ise AMD ile bir ortaklık yapması ortaya çıktı. Uzun zamandır sunacağı özellikler ve içerikler merak edilen PlayStation 5'in henüz çıkış tarihi belli olmuş değil. Sony şirketinin şu dönemlerde ise AMD'nin Ryzen işlemci teknolojisi üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Bu durum ile beraber birçok kişi tarafından PS5 serisinde Ryzen mimarili AMD işlemcileri görmemiz bekleniyor.

Sony'de yer alan bir programcı, ABD Ryzen teknolojisi üzerinde çalışarak PS4 geliştirme tarafında ZEN çekirdeği ile geliştirme yapmaya çalıştı. Bu durum üzerine ise Sony geliştiricileri tarafından LinkdLn ile proje üzerine çalıştıklarını doğrulamış oldular. Ayrıca bu durumu doğrulayan bir başka durum ise Sony'nin 5. Nesil konsolunun pazara çıkış tarihinin Ryzen çekirdeğinin tekrarlanması da tarih olarak uyuşuyor.

Bu noktada yeni Ryzen işlemci serisinin hemde Sony'nin yeni konsolunun yakın zamanda çıkış yapması bekleniyor. Bakalım Sony, bu yeni nesil oyun konsolu ile oyunculara neler sunacak ve ne gibi yeni teknolojiler konsolunda barındıracak göreceğiz.





PAYLAŞ