PlayStation 5 serisi şimdiye kadar en hızlı satan modeller oldu - Haberler - indir.com

PlayStation 5 serisi şimdiye kadar en hızlı satan modeller oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-29 13:00:13
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition şu ana kadar en hızlı satış yapan PlayStation modelleri oldu. Konuyla ilgili olarak merak edilenler haberimizde yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Xbox Series ailesinin şu ana kadar en hızlı satan Xbox oldu. Elde edilen bu verilere göre yayınlanan yeni rapora göre PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition da şimdiye kadar en hızlı satan PlayStation modelleri oldu.

PlayStation 5 için yeni nesil VR seti tanıtıldıPlayStation 5 için yeni nesil VR seti tanıtıldı

PlayStation 5 10.000.000 birim satışı yapıldı

Bir takım stok sorunları ile gündemde yer alan PlayStation 5 modelleri, ülkemizde içinde yer almak üzere dünyanın dört bir tarafında zar zor bulunuyordu. Öyle ki satışta olan modellerde genellikle kara borsa benzeri yüksek fiyat etiketlerine sahiptir. Tüm bu sorunlara karşılık PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition, şu an için birinci yılı daha tamamlamadan 10.000.000 (on milyon) birim satmayı başardı.

En son Nisan 2021'de paylaşılan verilerde 7,8 milyon birim sattığı açıklanan PS5 serisi, Temmuz 2021 tarihinden itibaren iki ay içerisinde 2,2 milyon birim daha satışı yapılarak önemli bir adımı da geride bıraktı. Tüm bu verilerle beraber tıpkı Xbox Series ailesinde olduğu gibi şu ana kadar en hızlı şekilde satışı gerçekleşen PlayStation unvanını da almış oldu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Jim Ryan, "PlayStation 5 önceki konsollarımızdan daha hızlı bir şekilde daha fazla haneye ulaşmayı başardı ancak PlayStation 5'e olan talep, arzı geçmeye devam ettiği için önümüzde halen çok iş bulunuyor. Oyuncuların bu konuda elimizden geleni yaptığımızı bilmelerini isterim." ifadelerini kullandı.

Xbox Series ailesi de çıkış yapmış olduğu bu dönemden bu yana 6,5 milyon birim satarak kendi içerisinde oldukça başarılı bir rekora imza attı. Elbette ki bu durumda Xbox Series S modelinin tarihsel ölçekte en uygun etiket fiyatına sahip olan oyun konsolu olmasının da payı var. PlayStation 5, özellikleri ile oyuncuların beğenisini kazanmış gözüküyor. 

Sony PlayStation 5 özellikleri

İşlemci: AMD Zen 2

İşlemci Çekirdek Sayısı: 8 Core

İşlemci Frekansı: 3.5 GHz

Ekran Kartı: AMD RDNA 2

Grafik İşleme Gücü: 10.28 TFLOPs

İşlem Birimi: 36 CUs

Grafik Frekansı: 2.23 GHz

Toplam Bellek: 16 GB RAM

Birinci Bellek: 16 GB RAM

Birinci Bellek Bant Genişliği: 448 GB / sn

Bellek Tipi: GDDR6

Depolama Kapasitesi: 825 GB

Depolama Türü: SSD

Ham Okuma Hızı: 5.5 GB / sn

Sıkıştırılmış Okuma Hızı: 8.0 GB / sn


GTA 5'in PlayStation 5'e geleceği tarih açıklandıGTA 5'in PlayStation 5'e geleceği tarih açıklandı
PlayStation 5 ilk büyük güncellemesini aldıPlayStation 5 ilk büyük güncellemesini aldı
Sony Playstation 5 kutusu değişiyorSony Playstation 5 kutusu değişiyor

PAYLAŞ