PlayStation 5 satışları büyük bir sıçramaya imza atabilir - Haberler - indir.com

PlayStation 5 satışları büyük bir sıçramaya imza atabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-28 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyuncuların heyecanla beklediği PlayStation 5 satışları hakkında çeşitli söylemler ortaya çıkmaya başladı. Sony tarafından üretilen yeni oyun konsolu, Microsoft’un Xbox Series X konsolu ile rekabet edecek. Bu rekabette kim önde olacak?

PlayStation 5 satışlarında bir rekor yaşanabilir

Söz konusu bu oyun konsolun işlemcisi için Tayvanlı tedarikçiler ile anlaşma yapan Sony, Bu firmalarla iş ortaklığına devam etmek adına onların beklentilerini karşılamak zorundadır. TSMC, ASE Technology ve Siliconeware Precision Industries ile çalışan Japon firmanın üzerinde büyük bir baskı var. Tayvan merkezli tedarikçiler, söz konusu bu oyun konsolun 120 milyon adet ile 170 milyon adet satılacağı düşünülüyor. Üretici şirket Sony’e bu konuda 5 yıl süre tanıyan bu üç şirket, PlayStation 5’in satışlarında hızlı bir yükselişe şahit olmayı umuyor.

PlayStation 5 çıkış dönemi belli olduPlayStation 5 çıkış dönemi belli oldu

2013 yılının kasım ayında satışa sunulan PlayStation 4, şimdiye kadar kendisinden 110 milyon adet sattırmayı başardı. Bir konsolun ömrü genellikle 5 ile 7 yıl oluyor. Buradan hareketle PlayStation 4’ün bu seviyeye 7 yılda geldiğini görmek mümkün. PlayStation 5’in özelliklerini hatırlamak gerekirse kendisinde AMD Zen 2 işlemci yer alıyor. Bu işlemcide 8 adet çekirdek bulunuyor ve bu çekirdekler 3.5 GHz hızında çalıştırılıyor. 16 GB GDDR6 RAM özelliğine sahip olan PlayStation 5, bünyesinde 825 GB dahili depolamaya yer veriyor. Tayvanlı şirketler, satış rakamları konusunda PlayStation 5’in Xbox Series X’ten 2 kat daha başarılı olacağını düşünüyor. Cihaz hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 


Sony PlayStation 5 üretimini hızlandırdıSony PlayStation 5 üretimini hızlandırdı
PlayStation 5 hakkında yeni iddialarPlayStation 5 hakkında yeni iddialar
Altın kaplama PlayStation 5 ön siparişe açıldıAltın kaplama PlayStation 5 ön siparişe açıldı

PAYLAŞ