PlayStation 5, QHD çözünürlüğü desteklemeyecek - Haberler - indir.com

PlayStation 5, QHD çözünürlüğü desteklemeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-05 14:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sony’nin onayladığı belirtilen bir habere göre PlayStation 5’in 1440p QHD çıkışı desteklemeyeceği belli oldu. Bu haber ile beraber PS5 almayı düşünen ve QHD oyuncu monitörüne sahip olan kullanıcıların şimdiden 4K bir TV bakmaları gerekecek diyebiliriz. Japon teknoloji şirketi Sony’nin en yeni oyun konsolu olan PlayStatio 5, yaklaşık 1 hafta sonra ABD ve belli ülkeler için, 2 hafta sonra ise Türkiye dahil tüm dünya için oyunculara sunulmuş olacak. PlayStation 5 ile alakalı çıkan haberler ise konsola dair heyecanı artırmaya devam ediyor. Ancak gelen son bazı bilgiler oyuncuların canını sıkabilir diyebiliriz.

IGN İtalya’nın Sony tarafından doğrulandığını belirttiği haber kaynağına göre PlayStation 5, 1440p QHD çıkışa destek vermeyecek. Bu durumda yeni nesil oyun konsolunu bir 4K TV veya Full HD bir monitör de oynamanız gerekecek. Özellikle 120 Hz yenileme hızı ile eşleştirilen 1440p oyuncu monitörlerinde, oyuncular 1080p çözünürlükte oynayacaklar.

Microsoft PlayStation kullanıcılarını kızdıracakMicrosoft PlayStation kullanıcılarını kızdıracak

PlayStation 5, QHD desteği vermeyecek

Sony’nin bu noktada PlayStation 5 için neden 1440p QHD çözünürlük desteği vermeyeceği bilinmiyor. Muhtemel olarak marka, çoğunluğunun PlayStation 5’i bir 4K TV veya Full HD monitörde oynayacağıını düşündüğü için QHD çözünürlük desteğine gerek duymadı. Sony, bu hamlesi ile 120 Hz QHD monitöre sahip olan PC oyuncularını atlamış oldu. Tüm bu detay ve haberlere rağmen Sony tarafından yapılacak bir resmi açıklama olmadığını da belirtelim. PlayStation 5 oyun konsolu ülkemizde 8299 TL’lik fiyat etiketi ile 19 Kasım tarihinde oyuncular için resmi olarak satışta olacak.

Bakalım Sony çıkış ile beraber PS5 tarafında QHD çözünürlük desteğini güncellemeler ile beraber kullanıcılarına sunacak mı göreceğiz. Şuan için QHD çözünürlüğün yer almayacağını sadece 1080P ve 4K olacağını belirtelim.


PlayStation 4 desteği, 2022 yılına kadar sürecekPlayStation 4 desteği, 2022 yılına kadar sürecek
PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense Türkiye’de ön siparişe çıktıPlayStation 5 kontrolcüsü DualSense Türkiye’de ön siparişe çıktı

PAYLAŞ