PlayStation 5 oyunlarının tanıtımı için geri sayım başladı - Haberler - indir.com

PlayStation 5 oyunlarının tanıtımı için geri sayım başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 09:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sony’nin bu yıl içerisinde tanıtacağı PlayStation 5 için piyasaya sürülecek olan oyunların tanıtım etkinliği Haziran ayının başlarında düzenlenecek. Etkinlikte şirketin PlayStation 5 konsolunun tasarımını da tanıtması bekleniyor.

Geçtiğimiz senenin ortalarında gündeme gelmeye başlayan PlayStation 5 oyun konsolunun oyun dünyasının dinamiklerini değiştireceğini daha öncede sizlerle paylaşmıştık. Yeni nesil oyun konsolu için yakında çok önemli bir etkinlik düzenlemeye hazırlanan Sony’nin bu etkinliğine sadece iki hafta kalmış durumda. Şirketin PlayStation 5 için tasarlanan oyunları ilk kez oyun tutkunlarının karşına çıkaracağı etkinliğin Haziran ayının başlarında düzenlenmesi bekleniyor.

Sony PlayStation 5'in çıkışına yönelik iddialar hakkında açıklama yaptıSony PlayStation 5'in çıkışına yönelik iddialar hakkında açıklama yaptı

PlayStation 5'in fiyatı ortaya çıktı

Hatırlarsanız Mart ayında PlayStation mimari lideri Mark Cerny, geliştirici konferansı düzenlemiş ve PlayStation 5'in donanımını hakkında bilgiler vermiş ancak tenik detayları sürpriz olarak saklamayı tercih etmişti. Bu durum kullanıcı adaylarının pek hoşuna gitmese de şirketin PlayStation 4’te olduğu gibi heyecanı dinamik tutmak adına izlediği bir strateji. Ancak oyun tanıtımı itibariyle Sony’nin bu heyecanı bir nebzede olsa dindirmesi ve yeni nesil oyun konsolunun tasarımını ilk kez göstermesi bekleniyor. Konsolun teknik detaylarının ise bu etkinlikte paylaşılmasının pek mümkün olmadığını söyleyebiliriz çünkü yapılan açıklamaya göre şirket Haziran ayındaki etkinlikte tamamen PlayStation 5 oyunlarına odaklanacak.

Sony yeni nesil oyun konsolunu PlayStation özel oyunlarıyla destekleyecek

VentureBeat'ten Jeff Grubb ve Bloomberg'ten Jason Screirer, PlayStation 5 oyun etkinliğinin Haziran ayının başlarında gerçekleşeceğini aktardı. Hatırlarsanız bu etkinliğin daha önce de 4 Haziran’da düzenleneceği duyurulmuş ancak sonrasında şirket tarihi birkaç gün ileri almıştı.

Sony CEO'su Kenichiro Yoshida ise, bugün düzenlenen bir toplantıda, ilk kez konuyla ilgili resmi bir açıklama yaparak “Heyecan verici PS5 oyunlarının çok yakında tanıtacağız.” Dedi.

Gelen bilgilere göre şirket Haziran ayında düzenleyeceği etkinlikte sadece birinci parti oyunları değil, üçüncü parti oyunlara da yer verecek. Bu oyunların neler olabileceğine dair şuan herhangi bir bilgi paylaşılmasa da Sony’nin bir önceki PS modelinde olduğu gibi yeni nesil oyun konsolunu da PlayStation özel oyunlarıyla beslemeyi planlandığını söylemek mümkün. Etkinlik için yeni bir Horizon ve Spider-Man beklentileri olsa da Sony’nin devam oyunları haricinde ayrıca tamamıyla yeni IP'ler de duyurulabilme ihtimali de bulunuyor.


Playstation 4 satışları 110 milyonu geçtiPlaystation 4 satışları 110 milyonu geçti
PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak?PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak?

PAYLAŞ