PlayStation 5 Ne Zaman Geliyor? - Haberler - indir.com

PlayStation 5 Ne Zaman Geliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-03 12:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda şirketlerin geliştirdiği konsol çeşitleri ve versiyonları bir hayli artmaya başladı. Özellikle eskiden daha az farklı versiyonlar görürken, şimdi oldukça farklı versiyonlar ve farklı yeteneklere sahip cihazlar sunulmaya başlandı. Normalda konsol gövdesi küçültülür ve performans anlamında küçük iyileştirmeler yapılırdı. Fakat Sony'nin PlayStation 4 serisi ile işler değişti ve PlayStation 4 Pro ile önemli özellikler sunuldu ve artık daha sık konsol güncellemesinin geleceği de belli oldu. Şuan konsol satışları durumunda Sony tarafında PlayStation 4 ve Microsoft tarafında Xbox One konsolları kıyasıya rekabet içerisindeler.

Konsolların çıkış tarihi ve versiyonları hakkında yapılan analizlere göre ise PlayStation 5 modelini fazla beklemeyeceğiz. Belirtilene göre konsolların yenilenme hızı bir hayli arttığından ötürü PlayStation 5'in önümüzdeki sene piyasaya sürülmesini görebiliriz. Gelmesi beklenen bu yeni konsolun, PlayStation 4 oyunlarını da destekleyeceği düşünülmekte. Yine diğer yandan Xbox tarafınında yeni konsolunun daha önceki nesil konsoldaki oyunları oynatabileceği ön görülüyor. Şuan Xbox One konsolu bazı Xbox 360 oyunlarının birçoğunu oynatabilmekteler.

PlayStation 4 konsolunun ise daha önceki nesil oyunları desteklemediğini hatırlatalım. Sony ise yeni nesil konsolu ile desteklemeyi sağlayacak ve bu şekilde daha önceki nesilleri de devam ettirmiş olacak. Microsoft tarafında Project Scorpio konsoluna rakip olarak gelmesi beklenen Sony'nin PS5 konsoluna dair teknik özellikler henüz belli olmuş değil. Ancak Microsoft'un yeni oyun konsolundan çok daha güçlü olacağı döylenmekte. Project Scorpio konsolunda 6 teraflop grafik gücü kullanılacakken, PlayStation 5 tarafında bu seviyenin 10 teraflop seviyesinde olacağı ifade ediliyor.

Henüz daha PS4 Pro modeli bile yeni sayılırken PS5 hakkında söyleyebileceklerimiz bu kadar. Bakalım yakın zamanda resmi bilgiler belli olacak mı göreceğiz.





PAYLAŞ